Újra székely hetek a Cora áruházakban

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 05. 06. 11:40

A Cora áruházakban 2011. május 5. – május 22. között másodszor rendeznek Székely Heteket Magyarországon. A tavalyi sikeres bemutatkozás után Hargita megye mellett már Kovászna és Maros megye is részt vesz az akcióban. A “Székely Termék” márkanéven jegyzett élelmiszer-, kézműves áruk kínálata a tavalyi 50-ről mára több mint 150-re bővült.

A Székelyföldön készült száraztészták, hús-, és tejtermékek, mézek, lekvárok, szörpök, ásványvizek, kézműves áruk az idén is első kézből kerülnek a magyar fogyasztók asztalára.

A Cora évente többször is rendez tematikus árubemutatókat, ahol egy-egy régió különleges termékei, hagyományai mutatkoznak be. A székelyföldi kínálat azonban különösen fontos, mert számos hazai vásárló kedveli a székelyföldi ízeket, a dekorációs és a háztartási termékeket.


A Székely Termék márkanév alatt az idén nagyobb választékban lesznek jelen a Cora áruházakban a tavaly már megismert, egyedi termékek: áfonyalekvárok, sajtok, helyi ízesítésű édességek, mustárok, szörpök, ásványvizek és a bioméz is. A tavalyi sikeres akció után a most először bemutatkozó száraztészták, ásványvizek, gyógynövényes fűszerek, fűszersó, teák, húskészítmények jól reprezentálják a hagyományos székely ízvilágot, a híres vendéglátást.

A három megye önkormányzatának sikerült összefognia, mert szívügyüknek tekintik a székelyföldi termékek értékesítését. Céljuk, hogy a helyi termelők folyamatosan eljuthassanak a magyar piacokra is, első kézből kerüljenek a vásárlók asztalára.

Kapcsolódó cikkeink