Újra próbálkozik Belgiumban az orosz MyPrice diszkont

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 02. 23. 09:53

A korábban Mereként ismert orosz keménydiszkont-lánc a MyPrice újra próbálkozik a belga piacon. Miután korábbi kísérlete hirtelen félbeszakadt, az anyavállalat médiabeszámolók szerint két MyPrice üzletett nyitott Opwijk és Boussu városában.

Az üzletekben előre csomagolt hús és szárazáru, valamint non-food termékek választéka várja a vásárlókat még a versenytárs német Aldi árainál is állítólag 20%-kal alacsonyabb árakon. Mindkét üzlet minimalista, és csak korlátozott árukészletet tart raklapokra kihelyezve.

A MyPrice harmadik Boomban létesítendő pop-up üzletével kapcsolatban először a termékek származásával, megközelíthetőségével és a helyi tűzoltók ellenállásával kapcsolatos problémákkal szembesült.

A Het Nieuwsblad flamand napilap azonban arról számolt be, hogy a MyPrice hamarosan megnyithatja kapuit. Az üzlet vezetői arról biztosítottak mindenkit, hogy termékeket Oroszországból nem, „kizárólag az EU-ból és Ukrajnából” importálnak.

Emellett az üzlet megközelíthetőségével kapcsolatban is megállapodás született, és az első biztonsági tanúsítvány is közel áll a véglegesítéshez – derült ki a beszámolóból.

MyPrice

A MyPrice azt állítja, hogy „Kelet-Európában a legnagyobb diszkontlánc”, amelynek több mint 10 országban működik. A lánc állítása szerint 2020 óta van jelen Belgiumban, és célja, hogy „a vásárlók igényeinek és preferenciáinak megfelelően” növekedjen.

A diszkont a belga piacra Ukrajna orosz megszállásának kezdeti szakaszában lépett. Eleinte ellenállásba ütközött, különösen az első, Opwijkban található üzletét illetően, amely mindössze négy hónap után bezárt az alacsony látogatottság miatt.

Emellett a hírek szerint aggályok merültek fel az árak feltüntetésével kapcsolatban is, ugyanis az nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak.

ESM

Kapcsolódó cikkeink