Újra pályázhatók a bormarketing kisprojektek támogatásai

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 10. 12:20

A sikerre való tekintettel újra megnyitják a magyar borokat népszerűsítő hazai kisprojektek számára nyitott pályázati „ablakot”.

A Bormarketing Bizottság határozata alapján ismét lehet támogatásra pályázni a magyar borok, borászok, a borkultúra hazai népszerűsítését segítő projektek számára. A mostani keretemelésnek köszönhetően további bruttó 125 millió forint áll rendelkezésre. A vissza nem térítendő utófinanszírozású támogatás mértéke akár 70% is lehet. A kiírók a tapasztalatokat is figyelembe véve törekedtek a feltételrendszer tágítására, bízva abban, hogy a több olyan sikeres projektet is támogathassanak, mint a közelmúltban megjelent hiánypótló kiadvány, a hatnyelvű borászati szótár megjelentetése.

A kiírás kisebb összegekkel (minimum félmillió, maximum három millió forint) támogatja a profilba illeszkedő marketingtevékenységeket. A lehetőség 2011 decembere óta él: Az AMC korábban már 100 millió forintot különített el kifejezetten azzal a céllal, hogy a kistermelők erőfeszítéseit támogassa.

Kapcsolódó cikkeink