Újra nőtt a sörfőzés és a sörfogyasztás is Csehországban
A csehországi sörgyárak tavaly 20,55 millió hektoliter sört főztek, 950 ezer hektoliterrel többet, mint 2021-ben – közölte a cseh sörgyárak szövetsége szerdán Prágában.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2023/04/Kepernyofoto-2023-04-19-14.12.13.png)
Az alkoholmentes sörök iránti kereslet is nőtt
A Csehországban főzött sör mennyisége két éves visszaesés után ugyan emelkedett, de még mindig nagyjából egymillió hektoliterrel alacsonyabb, mint 2019-ben, a koronavírus-járvány előtt.
Az egy személyre jutó sörfogyasztás tavaly 136 literre nőtt a 2021. évi 129 literről. Az alkoholmentes sörök előállítása éves szinten 13 százalékkal 1,3 millió hektoliterre emelkedett tavaly.
A vendéglői sörfogyasztás viszont továbbra is az utóbbi évtizedek legalacsonyabb szintjén van. Míg 2009-ben a megtermelt sör majdnem felét a vendéglőkben fogyasztották el az emberek, tavaly ez a mutató csak 31 százalék volt.
Kapcsolódó cikkeink
Zamárdi saját söre is debütált a Balaton Beer Weekenden
Péntek délutántól vasárnap éjjelig 40-féle sörkülönlegességet kóstolhattak a vendégek a…
Tovább olvasom >Hétvégére elkészül Zamárdi söre!
Péntekre elkészül az első, balatoni településről elnevezett sör, amelyet névadója…
Tovább olvasom >Az üzemanyag- és az élelmiszerárak alakulása mérsékelte az inflációt Csehországban
Két százalékra csökkent júniusban az éves infláció Csehországban a májusi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvette a Valeo Foods az Appalaches Nature-t
Megvásárolta a Valeo Foods Group a kanadai juharszirup-gyártó Appalaches Nature-t.…
Tovább olvasom >Franciaországban és Brazíliában növekszik, Európában küszködik a Carrefour
Az Európában meglehetős kihívást jelentő körülmények ellenére elégedett a Carrefour…
Tovább olvasom >Közel felére esett vissza az élelmiszer-ipari innovációk száma 2007 óta
A Mintel piackutató cég szerint a 2024 januárja és májusa…
Tovább olvasom >