Újra nőtt a sörfőzés és a sörfogyasztás is Csehországban
A csehországi sörgyárak tavaly 20,55 millió hektoliter sört főztek, 950 ezer hektoliterrel többet, mint 2021-ben – közölte a cseh sörgyárak szövetsége szerdán Prágában.
A Csehországban főzött sör mennyisége két éves visszaesés után ugyan emelkedett, de még mindig nagyjából egymillió hektoliterrel alacsonyabb, mint 2019-ben, a koronavírus-járvány előtt.
Az egy személyre jutó sörfogyasztás tavaly 136 literre nőtt a 2021. évi 129 literről. Az alkoholmentes sörök előállítása éves szinten 13 százalékkal 1,3 millió hektoliterre emelkedett tavaly.
A vendéglői sörfogyasztás viszont továbbra is az utóbbi évtizedek legalacsonyabb szintjén van. Míg 2009-ben a megtermelt sör majdnem felét a vendéglőkben fogyasztották el az emberek, tavaly ez a mutató csak 31 százalék volt.
Kapcsolódó cikkeink
Mérsékelten nőtt az infláció októberben Csehországban
Szeptemberről októberre 0,3 százalékkal nőtt az infláció Csehországban, amely éves…
Tovább olvasom >Csökken a sörfogyasztás Németországban és Európában
A német sörkultúra világszerte ismert, ám az idei labdarúgó-Európa-bajnokság alatt…
Tovább olvasom >Gyenge negyedéves eredmények miatt kihívásokkal néz szembe az Anheuser-Busch InBev és a Carlsberg
A világ vezető sörgyártói, az Anheuser-Busch InBev (AB InBev) és…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >