Újra nőtt a sörfőzés és a sörfogyasztás is Csehországban
A csehországi sörgyárak tavaly 20,55 millió hektoliter sört főztek, 950 ezer hektoliterrel többet, mint 2021-ben – közölte a cseh sörgyárak szövetsége szerdán Prágában.

Az alkoholmentes sörök iránti kereslet is nőtt
A Csehországban főzött sör mennyisége két éves visszaesés után ugyan emelkedett, de még mindig nagyjából egymillió hektoliterrel alacsonyabb, mint 2019-ben, a koronavírus-járvány előtt.
Az egy személyre jutó sörfogyasztás tavaly 136 literre nőtt a 2021. évi 129 literről. Az alkoholmentes sörök előállítása éves szinten 13 százalékkal 1,3 millió hektoliterre emelkedett tavaly.
A vendéglői sörfogyasztás viszont továbbra is az utóbbi évtizedek legalacsonyabb szintjén van. Míg 2009-ben a megtermelt sör majdnem felét a vendéglőkben fogyasztották el az emberek, tavaly ez a mutató csak 31 százalék volt.
Kapcsolódó cikkeink
A kisüzemi sörfőzdék a sörkultúra megújításának motorjai
Értékközpontú alternatívát kínálnak a kisüzemi sörfőzdék a nagyipari termelés mellett,…
Tovább olvasom >Enyhébb kannabiszszabályok jönnek Csehországban
2026. január 1-jén lép hatályba a cseh büntető törvénykönyv legújabb…
Tovább olvasom >Szigorítanák az alkoholszabályozást a csehek – egyre többen támogatják a korlátozásokat
A cseh lakosság jelentős része szigorúbb fellépést sürget az alkoholfogyasztás…
Tovább olvasom >További cikkeink
Drágul a csirke, drágul a tojás – ez vár most a magyar vásárlókra
Jelentős áremelkedés zajlott le a hazai baromfipiacon az elmúlt hónapokban…
Tovább olvasom >Kiszámíthatatlan szezont hozott 2025 a csonthéjas gyümölcsök piacán
Ellentétes tendenciák jellemzik a 2025-ös csonthéjas gyümölcsszezont világszerte: miközben egyes…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >