Újra kinyit a Novotel Budapest Centrum

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 05. 31. 10:25

Felújítását követően július közepén újra kinyit a négycsillagos Novotel Budapest Centrum, erről írt alá franchise-megállapodást az Accor csoport és a Mogotel Hotel Group – közölte az Accor szállodaüzemeltető az MTI-vel hétfőn.

 

A 227 szobás szálloda két év után nyit újra. Az MTI érdeklődésére közölték: a szálloda később felveszi a Movenpick márkanevet, a tervek szerint Movenpick Palace Hotel Budapest néven működik tovább 2025 májusától.

A projektet a Mogotel Hotel Group leányvállalata, a Mogotel Development Holding valósítja meg, a lett állami tulajdonú ALTUM fejlesztési pénzügyi intézmény támogatásával. A Mogotel Hotel Group terve, hogy Közép-Európában 10 közép- és felső-középkategóriás ingatlannal bővüljön.

A teljes beruházás költsége a következő 3 évben, az újramárkázással együtt több mint 4 millió euró lesz – közölték az MTI-vel. Eddig egyelőre kisebb javításokat végeztek el.

Dilek Sezer, az Accor délkelet-európai fejlesztési igazgatója a közleményben hangsúlyozta: a Novotel Budapest Centrum újranyitásával erősítik vezető vendéglátóipari pozíciójukat Budapesten és Közép-Kelet-Európában. Hozzátette: Budapest Közép-Európa egyik vezető pénzügyi és kulturális központja, Magyarország egyre népszerűbb turisztikai célpont, ezért a szabadidős és az üzleti célú utazók részéről is nagy keresletre számítanak.

Az Accor a világ egyik vezető szállodaipari csoportja, több mint 5200 ingatlannal és 10 ezer vendéglátóhellyel a világ 110 országában. A csoport több mint 40 luxus-, prémium-, középkategóriás és economy hotelmárkát, szórakoztató egységeket, éjszakai szórakozóhelyeket, éttermeket, bárokat, magánrezidenciákat, megosztott szálláshelyeket, concierge-szolgáltatásokat, közösségi munkahelyeket működtet. Az Accor világszerte mintegy 230 ezer munkatársat foglalkoztat.

A Mogotel Ltd. a balti államok vezető szállodaüzemeltetője, amely 2002 óta tevékenykedik a vendéglátás és a turizmus területén. Jelenleg összesen több mint 2350 szobával 17 szállodát üzemeltet hat európai országban – Lettországban, Észtországban, Németországban, Lengyelországban, Bulgáriában és Ukrajnában. A vállalat fejlesztési tervei között szerepel szállodák megnyitása közép-európai országokban, többek között Magyarországon, Csehországban, Ausztriában. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink