Újra kereskedik a Mátra Cukor Zrt

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 01. 11. 00:00

Jelentősen nőhet a Mátra Cukor Zrt. árbevétele idén, miután anyavállalata, a Nordzucker AG. az eddig önállóan működő kereskedelmi tevékenységet visszaintegrálja a cég alaptevékenységébe.

Horvát Klára, a Mátra Cukor Zrt. vezérigazgatója az MTI megkeresésére közölte: a Mátra Cukor Zrt. a magyar piacon a korábbi évekhez hasonló mennyiségű cukrot értékesít. A társaság a magyarországi termelés 2008-as leállítását követően logisztikai és csomagolási tevékenységet végzett.
A cég azonban továbbra sem tervezi a cukorgyártás újraindítását, mivel az uniós cukorrendtartásnak megfelelően a kvótavisszaadás ellentételezéseként EU-támogatásban részesült.
Mindaddig, amíg ez a cukorrendtartás érvényben van, a gyártás újraindításáról szó sem lehet – mondta Horvát Klára. Hozzátette azt is, hogy a jogi tilalom mellett ez fizikailag is lehetetlen volna, mert gyakorlatilag már nem léteznek a gyártó üzemek.
Míg a Mátra Cukor Zrt. árbevétele 2008-ban közel 20 milliárd forintot tett ki, addig ez a múlt évben nagyságrenddel kevesebb volt. Az idei árbevételt a vezérigazgató még nem kívánta megbecsülni – közölte az MTI-Eco.Kapcsolódó cikkeink