Újra hihetetlen magyar siker a Bocuse d’Or-on

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2022. 03. 24. 14:10

A magyar csapat második lett a Bocuse d’Or európai válogatóján!

A dobogósok közös ünneplése

Hatalmas érdeklődés övezte a Hungexpón a Sirha Budapest keretein belül megrendezett Bocuse d’Or versenyt. Az európai válogatón 17 csapat mérte össze tudását és küzdött a lyoni világdöntőbe való kijutásért. A magyar csapat élén Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand étterem sous chefje, Nyikos Patrik commis-ként dolgozott a boxban. A boxon kívül, a coachként Széll Tamás koordinálta a munkát, a csapat elnöke Szulló Szabina volt. A magyar csapat szépen, kiegyensúlyozottan készítette el a két ételt. A verseny után közvetlenül arról számoltak be, hogy minden úgy sikerült, ahogyan tervezték, tökéletesen ugyanúgy készítették el az ételeket, mint a legutolsó gyakorlásukon, ezért akkor még az eredménytől függetlenül is nagyon pozitívan értékelték saját teljesítményüket.
A zsűri összefoglalói alapján a verseny ezúttal kiélezettebb volt, mint általában lenni szokott, az eredményhirdetés előtt többen elmondták, akik kóstolták az ételeket, hogy nem feltétlen a papírformára valósult meg az idei versenyen.
A hazai rendezésnek, és persze a kiváló eredménynek az az egyik legfontosabb hozadéka, hogy erősödik Magyarország jelenléte a nemzetközi gasztrotérképen.

Az eredmény:
I. Dánia
II. Magyarország
III. Norvégia

Különdíjak:
A legjobb commis: Svédország
A legjobb tányértéma: Egyesült Királyság
A legjobb hústál: Svédország

A lyoni döntőbe 10 csapat jutott „egyenes ágon” – a dobogósokon kívül Belgium, Finnország, Franciaország, Izland, Nagy-Britannia, Svájc és Svédország.

Az első 10 helyezett jut tovább automatikusan, de elvben az úgynevezett szabadkártyával is el lehet jutni a döntőig

Kapcsolódó cikkeink