Újítások a Heineken Hungária jótékonysági programjában

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 07. 10:29

Idén negyedszer indítja útjára jótékonysági kezdeményezését a Heineken Hungária Zrt. A program célja, hogy a söripari nagyvállalat támogassa gyárainak otthont adó városok civil kezdeményezéseit és lehetőséget biztosítson a városlakóknak, hogy maguk dönthessenek a felajánlott támogatás felhasználásáról. Jelentős változás az eddigiekhez képest, hogy a támogatásra szánt összeg 2011-ben a duplájára nő és a vállalat megduplázta a kedvezményezettek számát is. Sopronban 4 millió forintot, Martfűn pedig 2 millió forintot költenek két-két helyi szervezet támogatására.

A 2008-ban elindított jótékonysági program alappillére, hogy a Heineken Hungária felelős nagyvállalatként fontosnak tartja, hogy ne csak gyáraival, hanem társadalmi szerepvállalásával is erősítse jelenlétét a helyi közösségek életében. Ezért sörgyártásának két fellegvárában, Sopronban és Martfűn a helyi városvezetéssel együttműködve indították el jótékonysági programjukat, melyben a városok civil kezdeményezéseit kívánják támogatni. A program fővédnökeivel, a városok polgármestereivel évről-évre közösen választják ki azt a három civil szervezetet, amelyek közül aztán a városok lakosai internetes szavazás során döntik el, kik kapják a milliós nagyságrendű támogatást.

A program növekvő népszerűsége indokolttá tette, hogy a vállalat idén nagyszabású újításokat vezessen be: megduplázta a felajánlott támogatás összegét és a lehetséges nyertesek számát is. Ez számokban azt jelenti, hogy Sopronban 2 millió helyett 4 millió forint, Martfűn pedig 1 helyett már 2 millió forint a támogatás összértéke. A három kijelölt szervezet közül ketten idén pedig biztosan nyerni fognak mindkét városban.

A támogatásra jelölés hosszas kiválasztási folyamat, ahol számos tényező mellett figyelembe veszik a pályázók addigi tevékenységét, a városiak életére gyakorolt pozitív hatását, valamint a megjelölt célkitűzést is. Sopronban idén a három jelölt: „Alapítvány a közbiztonságért”, „Nagycsaládosok Országos Egyesületének Soproni Tagszervezete”, valamint Sopron Városi Gyermek és Ifjúsági Alapítvány”. Martfűn a három jelölt: „Egészségkárosodottak Egyesületei”, „Városszépítő Egyesület”, valamint „Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár”, akikre a szavazók leadhatják voksaikat.

A jelöltekre szavazni 2011. december 7-én éjfélig lehet a program hivatalos weboldalain, a www.heinekensopronert.hu, illetve a www.heinekenmartfuert.hu oldalakon, ahol az egyes szervezetek, illetve a megvalósítandó célok részletes bemutatása is megtalálható.

A nyeremények ünnepélyes átadására Sopronban december 15-én, míg Martfűn december 16-án kerül sor.

Kapcsolódó cikkeink