Újít a PayPal

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 03. 14. 12:08

A PayPal vezetése bemutatta a terveket a portál átalakítására vonatkozóan; eszerint platformoktól és eszközöktől független elektronikus fizetőhellyé válik a népszerű oldal.

A PayPal vezetése úgy tervezi, hogy kilenc-tizenkét hónap múlva indulhat útnak a teljesen megújult portál, átalakított kezelői felülettel és egy sor új funkcióval. Sam Shrauger, a PayPal globális termelésért felelős alelnöke a koncepció bemutatásakor elmondta: olyan digitális pénztárcát szeretnének bevezetni, amelynek segítségével bármilyen forrásból bármilyen eszközről lehet fizetni.

Az EBay tulajdonában lévő portál a BillMeLater nevű, általa korábban megvásárolt szoftvert bocsátja majd a felhasználók rendelkezésére azért, hogy a hétnapos átmeneti időszak alatt beállíthassák, mennyit, honnan és hogyan akarnak fizetni a PayPalon keresztül.

A Zilla for Money néven futó alkalmazás térítésmentesen számolja ki a különböző fizetési módok kockázatait, majd a felhasználók egy felületen tekinthetik át a teljes fizetési történetüket. A jövőben a portál minden regisztrált vásárlást követ, így például a kártyahasználatból következtetve azt is feljegyzi, hogy – szerinte – éppen hol tartózkodunk – írja az ITProPortal.

Májusban indulnak a házi költségvetés alakítását segítő funkciók és a túlzott költéshez beállítható figyelmeztetések, ezt követően pedig saját hűségpont-rendszert vezet be a site, az integrált nézőpontnak megfelelően a fizikai kártyahasználattól függetlenül. A 100 millió aktív felhasználót maga mögött tudó PayPalnak mindent el kell követnie, hiszen az Apple és az Amazon a maga jóval nagyobb felhasználótáborával komoly konkurenciát jelenthet a számára.
(ITProPortal – Világgazdaság Online)

Kapcsolódó cikkeink