Újdonságok a versenyszabályzatban
Mint ismeretes, 2018-ban Torinóban rendezik a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny európai döntőjét. Magyarországot a június 11–12-én rendezett versenyen Pohner Ádám, és commis-ja, Csillag Richárd képviseli. A nemrégiben nyilvánossá tett versenyszabályzatból kiderül, hogy az eddig megszokott 14 adag helyett mindkét ételt 15 adagban kell elkészíteni, ami kizár bizonyos elrendezési formákat. A vegetáriánus tányérnak lesz egy titkos alapanyaga, amelyet nem lehet előre tudni, viszont előre kiadták a piaclistát, azaz hogy milyen alapanyagokból lehet majd válogatni a versenyt megelőző napon. A kötelező használt alátéten kell majd lennie egy side dishnek, valamint az olasz hagyományoknak megfelelően egy szószosedénynek is. A kontinensbajnokság zsűrijének elnöki tisztét Széll Tamás, a 2016-os Bocuse d’Or Europe győztese tölti be. //
Kapcsolódó cikkeink
Bocuse d’Or: Tizenharmadik hely és legjobb tál különdíj Magyarországnak
A világ egyik legrangosabb gasztronómiai versenyén, a Bocuse d’Oron Magyarország…
Tovább olvasom >A magyar Bocuse d’Or csapat promóciós filmje – A nap videója
Január 26-án versenyez a Bocuse d’Or idei döntőjén a magyar…
Tovább olvasom >Történelmi győzelem az ifjúsági szakács VB-n
A Bocuse d’Or előszobájaként is emlegetett Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokság…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és természetvédelem egy nagyberuházásban
Az idén tavasszal nyíló Le Primore Hotel & Spa nemcsak…
Tovább olvasom >Valentin-napi gasztronómiai kaland Gianni Annonival a Candy szervezésében
Egy igazán különleges desszertkészítő élményre invitálta a gasztronómia szerelmeseit a…
Tovább olvasom >Ki vagy, ha mogyorót ennél? – A nap videója
Akár a Snickers őse is lehetne az ázsiai mogyorós édesség,…
Tovább olvasom >