Újborok, koncertek, Márton napi fogások Szekszárdon

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 11. 06. 11:10

Koncertek, újborok, helyi termékek és Márton napi fogások várják az érdeklődőket szombaton Szekszárdon az önkormányzat és város turisztikai szervezeteinek programján; a gemenci erdőgazdaság lampionos kirándulásra hívja a természetbarátokat.

liba

A Béla király téren hat szekszárdi pincészet kínálja borait, a szintén a főtéren felállítandó gourmet udvarban öt szekszárdi étterem tálal Márton napi fogásokat, és kávékülönlegességekből is ízelítőt kaphat a közönség. Lesz helyi termékek bemutatója és kóstolója, a termelői piacon kínálatában lekvárok, mézek, fűszerek, mézeskalács és kecskesajt szerepelnek.

A gasztronómia programot könnyű- és népzenei koncertek egészítik ki, amelyeken mások mellett Zsikó Zoltán zenekara játszik. A Garay élménypincében szekszárdi borászok tartanak tárlatvezetést, a Vármegyeházán a Wosinsky Mór Megyei Múzeum kézműves foglalkozásokkal és drámajátékkal várja a gyerekeket.

A tolnai megyeszékhelyen hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendeznek a város főterén a Márton naphoz kapcsolódó borgasztronómiai programot, amely később többnapos rendezvénnyé bővülhet – mondta Berlinger Attila, a Szekszárdi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

A Gemenc Zrt. Pörbölyi Ökoturisztikai Központjában ugyancsak szombaton családi programokat rendeznek: Márton napi históriás történetek, játékos vetélkedők és kirándulás várja a természetkedvelőket. A délután induló, három kilométeres túrát a kirándulók Nagyrezétig erdei vasúton, majd Pörbölyig vissza gyalog tehetik meg, a lampionos erdei séta érinti a nagyrezéti vadmegfigyelőt is. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink