Újból áruházat nyit Zalaegerszegen a Media Markt

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 09. 30. 11:26

A korábbi áruházának négy évvel ezelőtti bezárása után újból üzletet nyit Zalaegerszegen a Media Markt – közölte a Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft. az MTI érdeklődésére kedden.

mediamarkt

A cég 2011-ben – nem egészen hároméves működés után – bezárta Zalaegerszegen az akkor 2700 négyzetméteres áruházát. Az azóta eltelt időszakban azonban jelentősen megváltozott a gazdasági helyzet, a kereskedelem teljesítménye folyamatosan bővül, az online üzletág térhódítása pedig újabb igényt támasztott Európa vezető műszaki kiskereskedelmi vállalatával szemben – közölte a társaság.

A helyi adottságokhoz jobban alkalmazkodva ezúttal 1000 négyzetméteres új áruházat nyit a Media Markt Zalaegerszegen, ahol a közvetlen értékesítés mellett a térségben a webes megrendelések kiszolgálását is végzi majd. A zalai üzlet a szombathelyi áruház irányítása alatt működik majd, az adminisztrációs feladatokat Szombathelyen látják el, a Zalaegerszegen dolgozók kizárólag értékesítéssel foglalkoznak – közölte Wutschi Alfred, a Vas megyei áruház ügyvezetője.

A Magyarországon jelenleg 1200 embert foglalkoztató Media Markt Zalaegerszegen 18 alkalmazottnak ad munkát. A csütörtökön nyíló új áruházzal 22-re nő a magyarországi üzletek száma.

A nyilvános cégadatok szerint a Media Markt valamennyi áruháza önálló kft.-ként tevékenykedik, a cég pedig holdingként működik Magyarországon. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink