Újabb zöld és egészségtudatos intézkedések az ALDI-nál

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2020. 09. 14. 10:23

Tovább folytatja a felhasznált műanyag mennyiségét csökkentő intézkedéseit az ALDI. A vállalat ambiciózus célkitűzése értelmében a „Tegyünk ma a holnapért” kampány keretében 2025-re a saját márkás termékei esetében 100%-ban újrahasznosítható csomagolóanyagot fog használni, illetve 2025-ig 15%-kal csökkenti csomagolóanyag-felhasználását. Ennek egyik lépéseként 2019-ben kivezette kínálatából az egyszer használatos műanyag evőeszközöket, poharakat, tányérokat, amelyeket alternatív anyagból készült termékekkel helyettesített.

Tegyünk ma a holnapért-Aldi

– Széles körű vásárlói igényfelmérésre alapozva elhatároztuk, hogy elhagyjuk a műanyag zárófedeleket a magyar beszerzésű saját márkás tejtermékeinkről. Első körben a vajkrém, kefir és sajtkrém esetében hagytuk el a plasztik zárófedelet, idén márciustól pedig a legkeresettebb, 450 g-os kiszerelésű tejfölökön sincs már műanyag zárófedél – mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

2018 őszén az ALDI és az E.ON megállapodást kötött arról, hogy országos töltőállomás-hálózatot építenek ki elektromos autókhoz.

– A hálózat kiépítése folyamatos, jelenleg 12 megyében 75 töltővel állunk az autósok rendelkezésére. A szolgáltatás igénybevétele ingyenes, így jelenleg is díjfizetés nélkül használhatják az autósok – tette hozzá Bernhard Haider.

Tegyünk ma a holnapért-Bernd Haider

Az e-töltőpontok igénybevételét 2020. áprilistól az ingyenes drivE.ON mobil applikáció is segíti, amellyel követhető a kiválasztott töltőpont foglaltsága, és akár fél órával a tervezett használat előtt lefoglalható az állomás.

Az ALDI Magyarország nemcsak a fenntartható fejlődésre és bolygónk védelmére fektet kiemelt hangsúlyt, de az egészség- és környezettudatos vásárlókat is rendszeres innovációkkal szolgálja ki. A vállalat idén májustól új jelölőrendszerrel segíti az egyéni étrendet követő vásárlók tájékozódását.

– 2020 májusától új jelölőrendszert vezettünk be üzleteinkben: színek és piktogramok segítségével segítjük vásárlóinkat a bio-, vegán, vegetáriánus, hozzáadott cukor nélküli, illetve cukor-, pálmaolaj-, laktóz- és gluténmentes termékek könnyebb beazonosításában – ismertette az intézkedést Bernhard Haider.

A vállalat továbbá folyamatosan bővíti mentes kínálatát, amely immár több mint 110 árucikkből áll, így a vásárlók még több termék közül választhatnak az áruházlánc 145 magyarországi üzletében. (x)

Kapcsolódó cikkeink