Újabb Vitamin Szalon nyílt meg a Szintézis rendszerével

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 04. 28. 13:41

Egy igazán innovatív ötlet megvalósításával a Kertész-Klub egy új típusú értékesítési formát hoz létre a városok szívében. A kezdeményezés jó példája a rövid ellátási láncnak, melynek lényege a termelők és a fogyasztók közötti közvetlenebb kapcsolat. Tavaly márciusban nyílt meg az első Vitamin Szalon Szegeden, az utána következők pedig már franchise rendszerben csatlakoztak hozzá. A franchise üzleti modell egyik alapfeltételét, az egységes, integrált kereskedelmi rendszert a Szintézis Informatikai ZRt. szállította.

SZINTÉZIS2014 tavaszán nyílt meg az első Vitamin Szalon Szegeden, majd hozzá csatlakozott ősszel a következő, idén április végén pedig az első budapesti egység nyitotta meg kapuit. Az üzletek mögött álló termelői körnek, a Kertész Klub Magyarország Egyesületnek az a célja, hogy az árut közvetlenül a vásárlókhoz juttassa el, kihagyva a lánckereskedelmet. Az üzletekben megvásárolható zamatos, friss és magyar zöldségek és gyümölcsök útja a földtől az asztalig nyomon követhető, a termékek mellett pedig a termelők fotóit is elhelyezték, így téve még személyesebb élménnyé a vásárlást.A Vitamin Szalon üzleti modellje maximálisan megfelel napjaink követelményeinek: egyesíti a friss, kiváló, ellenőrzött minőségű árut kínáló üzletet és a látványos, vásárlóközpontú termékkihelyezés színes megjelenését. Ehhez az egységes üzleti modellhez pedig elengedhetetlen az integrált kereskedelmi informatikai rendszer, melynek minden elemét a Szintézis Informatikai ZRt. szállította és helyezte üzembe. A rendszer innovatív, előre mutató megoldásokkal támogatja a Vitamin Szalon hálózat munkáját.

A SZIKE Központi Áruforgalmi és Készletvezető Rendszer adja a hálózat törzsadatait (cikk, partner, ár), vezérli a franchise hálózat promócióit, naprakész adatokat gyűjt az üzletek forgalmából, valamint a hálózatot áruval ellátó nagykereskedelmi egységgel rendelés-szállítás elektronikus kapcsolatban áll.

DSCN3412

Minden üzletben a Szintézis prémium retail rendszer csomagja üzemel, mely az alábbi egységeket tartalmazza:

– SZIKE Készletvezető Rendszer,
– POS Back Office Főpénztári Rendszer és a megbízható, gyors HP PC alapú online Cronis Kassza Rendszer,
– Egységes, prémium kategóriájú hardverek,
– Pricer Elektronikus Polccímke Rendszer.

A budapesti üzlet megnyitóján Rácz József, a Vitamin Szalon ötletgazdája elmondta, hogy idén még további négy franchise üzletet terveznek nyitni a fővárosban. A megnyitásuknak informatikai akadálya biztosan nem lesz, hiszen a törzsadatok rendelkezésre állnak, a franchise ügyviteli folyamatra optimalizált beállítások pedig a napi üzemeltetést teszik egyszerűvé.

„A Vitamin Szalonhoz a Szintézis olyan rendszercsomagot alakított ki, amely a háttérben, csendben, de biztosan szolgálja ki a franchise működést így támogatva az üzleti stratégiát – mert valljuk, hogy a jó IT megoldás megbízható és problémamentes ” – nyilatkozta a budapesti megnyitón Szabó Dávid, Szintézis Informatikai ZRt. vezérigazgatója.

www.szintezis.hu

DSCN3417

(x)