Újabb vállalásokat tett az Unilever

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 10. 20. 12:07

A világ egyik legnagyobb, fogyasztási cikkeket gyártó globális vállalata vállalja, hogy 2025-ig a felére csökkenti a felhasznált „szűz” (azaz nem újrahasznosított, közvetlenül kőolajból készülő) műanyagok mennyiségét. Ennek érdekében több mint 100 000 tonnával kevesebb műanyagcsomagolást használ, és fokozza az újrafeldolgozott műanyagok használatát. Emellett az általa értékesített műanyag csomagolás mennyiségénél nagyobb volumenű műanyag hulladék begyűjtését és feldolgozását segíti – ez évi mintegy 600 000 tonnát jelent.

E vállalásaival az Unilever az első olyan vezető globális fogyasztásicikk-gyártó, amely a teljes termékportfóliója tekintetében abszolút értelemben is elkötelezi magát a műanyaghulladék-csökkentés mellett, vagyis nemcsak bizonyos arányú mérséklést visz véghez, hanem konkrét mennyiségre tett ígéretet.

A cég meglévő kötelezettségvállalásainak teljesítése érdekében 2025-ig minden műanyag csomagolását újrafelhasználható, újrahasznosítható vagy komposztálható anyagra cseréli, továbbá legalább 25 százalékra növeli az újrahasznosított plasztik arányát a műanyagból készült csomagolások esetében. //

Kapcsolódó cikkeink