Újabb támogató a magyar paralimpiai csapat mögött

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 04. 26. 11:25

A riói paralimpia végéig szóló támogatói szerződést kötött a Magyar Paralimpiai Bizottsággal (MPB) a WestEnd City Center.

westend

Szabó László, az MPB elnöke arról beszélt a keddi sajtótájékoztatón, hogy a szeptember 7. és 18. között sorra kerülő paralimpia közeledtével egyre nő a kvótát szerzett versenyzők és a magyar csapatot támogatók létszáma. Hozzátette, hosszú tárgyalás után sikerült a mindkét fél megelégedését szolgáló támogatási szerződést kötni.

A megállapodás értelmében a bevásárlóközpont több jótékonysági akcióval, illetve promóciókkal, reklámkampánnyal segíti majd a magyar paralimpiai csapatot. Ilyen lesz például a népszerű májusi “Gardróbfrissítés!”, amelyen a leadott ruhák értékének összegét a cég megduplázva fordítja a paralimpiai sportolók formaruha-bemutatójának megszervezésére.

Czimer László, a WestEnd City Center bérlőkapcsolati vezetője elmondta, a bevásárlóközpont számára kiemelten a fontos a magyar sport szponzorációja, különösen ha fiatalokról, az utánpótlásról van szó. Idén a sérült emberek iránt tanúsított érzékenység és a sporttámogatás összefonódásából született meg az a döntés, hogy a cég a magyar paralimpiai csapat hivatalos támogatója legyen.

Az eseményen részt vett Sós Csaba, a magyar paraúszó-válogatott szövetségi kapitánya is, aki a május 1. és 7. közötti madeirai Európa-bajnokság után jelöli majd ki a riói keretet. “Több újonccal felálló nagy csapattal utazhatunk az Európa-bajnokságra, ahol így lehetőség lesz váltók indulására” – nyilatkozta a kapitány, aki arról is szólt, hogy a sportágban az olimpiai kvalifikáció már lezárult, így a kontinensviadal után arról kell döntenie, hogy a megszerzett nyolc ország kvótát, hogyan ossza el. A magyar úszók Adámi Zsanett és Vereczkei Zsolt révén két névre szóló kvótával is rendelkeznek.

Sós Csaba megjegyezte, közel 150 aranyérmet osztanak ki a sportágban Rióban, a paraúszók között pedig ma már ugyanolyan éles küzdelem zajlik, és kiegyenlített a mezőny, mint az épeknél.

Szabó László elmondta, jelenleg 24 kvótával rendelkeznek, s kis szerencsével elérhetik, sőt túlszárnyalhatják a Londoni paralimpiát, ahol 33 versenyző képviselte a magyar színeket. Hangsúlyozta, amennyiben ez sikerül, akkor az a magyar parasport erősségét jelzi. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink