Újabb rekordot értek el tavaly a bécsi szálláshelyek
Újabb rekordot ért el tavaly a Bécsben eltöltött vendégéjszakák száma, köztük a magyar vendégéjszakáké is – adta hírül a Bécsi Turisztikai Hivatal hétfői közleményében. Budapesten a fiatalokat megcélzó kampányt indít a bécsi turizmus.
2012-ben a Bécsben eltöltött vendégéjszakák száma elérte a 12,3 milliót. Ez 7,5 százalékkal haladta meg az előző évit, míg 2011-ben öt százalékos volt a növekedés – derül ki a közleményből.
A tavalyi rekorderedményből 140 ezer volt a magyar vendégéjszakák száma, 13 százalékkal több, mint az előző évben. A magyar vendégéjszakák 40 százalékát négycsillagos, 30 százalékban háromcsillagos szálláshelyen töltötték el.
A magyar vendégek száma a tapasztalatok szerint november-decemberben, a karácsonyi vásárok idején ugrik meg. 2012-ben például egy hónap alatt átlagosan 11 594 vendégéjszakát töltöttek magyar utazók Bécsben, az év utolsó hónapjában viszont ennek csaknem kétszeresét, 20 121 éjszakát.
A Bécsi Idegenforgalmi Hivatal egy nyári budapesti kampánnyal a fiatalokat szeretné megszólítani, részben azért, hogy egy erősödő célcsoportot érjen el, részben pedig azért, hogy ellensúlyozza az erőteljes szezonalitást.
A budapesti Ötkert szórakozóhelyen június 24. és július 7. között megrendezendő események elsősorban a 35 év alatti korosztályt célozzák meg. A programokban a gasztronómiára és az elektronikus zenére helyezik a hangsúlyt.
Nikolaus Gräser, a Bécsi Idegenforgalmi Hivatal nemzetközi sajtófelelőse szerint a 2012-es kiemelkedő eredményben szerepet játszottak a Gustav Klimt-emlékév programjai és az is, hogy világszerte felívelőben van a városlátogatás. Bécsnek a konferenciaturizmus is erős oldala: tavaly 707 nemzetközi konferencia 1,5 millió vendégéjszakát generált a városban. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >