Újabb magyar kereskedőházak nyíltak Ázsiában

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 06. 19. 11:21

A délkelet-ázsiai Laoszban kedden, Vietnámban pedig csütörtökön nyitott újabb képviseletet a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH), a 2013-ban alakult társaság ezzel 11-re bővítette ázsiai kereskedőházainak számát – közölte az MNKH az MTI-vel csütörtökön.

MNKHA közlemény szerint annak érdekében, hogy a magyarországi kis- és közepes vállalkozások részesedése a hazai exportból növekedjen, a kormány és a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. megerősíti a kereskedőházi rendszert. Ez mind Európai Unión kívüli országokat jelent, szorosan illeszkedve a keleti nyitás stratégiájához.

A közlemény idézi Kerekes Györgyöt, az MNKH Zrt. vezérigazgatóját, aki kiemelte: Magyarország számára fontos a gazdasági kapcsolatok erősítése a délkelet-ázsiai országokkal, amit a kormány is kiemelten támogat. Az MNKH célja, hogy az idei év végéig 25 országban jelen legyen, s a magyar termékek és szolgáltatások exportjával mintegy 400 millió euró értékű forgalmat bonyolítson – tette hozzá. Laoszban a mezőgazdaság a legfontosabb ágazat, itt elsősorban ezt célozza meg az MNKH exportösztönző és segítő tevékenysége.

A vietnámi irodát csütörtökön magyar részről Kerekes György vezérigazgató mellett Torda Eszter, Magyarország vietnami nagykövete és a helyi magyar partner, az SKC Consulting Kft. ügyvezető igazgatója, Somos András nyitotta meg. Az eseményen jelen voltak még a magyar-vietnámi kereskedelmi kapcsolatokban érdekelt kamarai és minisztériumi képviselők, a Vietnámi-Magyar Baráti Társaság képviselői, a gazdasági élet, az üzleti körök számos vezetője, illetve a Vietnámban 60 éve jelen lévő Richter Gedeon Nyrt. vietnámi vezetője. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink