Újabb látványosságokkal és szolgáltatásokkal bővül az idén a Tisza-tavi régió turisztikai kínálata

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 03. 01. 12:00

Turistacsalogató újdonságként Európa egyik legnagyobb édesvízi akváriumával és új kishajójárattal várják a Tisza-tavi régióba érkezőket az idei idegenforgalmi szezonban – mondta Molnár Anita, a Magyar Turizmus Zrt. regionális igazgatóságának vezetője csütörtökön az MTI-nek.

Tájékoztatása szerint a térség legnagyobb, a vizákat is bemutató akváriuma a Poroszlón kialakított Tisza-tavi Ökocentrum új látványossága lesz, az 500 ezer liter térfogatú medence feltöltését a napokban kezdik meg. Ezt követően márciusban valamennyi bel- és kültéri akváriumot, tómedencét beüzemelik, és a műszaki próbák után növényekkel, halakkal telepítik be. Az ökocentrum állattartó tereit április elejéig rendezik be, ahol várhatóan dámszarvasokat, rackajuhokat, aranysakálokat, valamint réce- és gémféléket tekinthetnek meg az érdeklődők.

A közlekedésben kedvező változás lesz, hogy vízi összeköttetést biztosítanak a Tisza-tavi régió két kiemelkedő attrakciójához, a Tisza-tavi Ökocentrumhoz, valamint a Robin Kalandszigethez. A Tisza-tavi hajózás első menetrend szerinti kishajójárata június 16-án Poroszlóról, a Tisza-tavi Ökocentrum kikötőjéből indul el Tiszafüredre, a Robin Kalandszigethez. Az augusztus végéig minden nap közlekedő hajó 1 óra 15 perces útja során a Tisza-tó vízi ösvényeivel is megismerkedhetnek a turisták. A hajójáratot ajánlják azoknak a kerékpártúrázóknak is, akik nem akarnak a főútvonalon végigkerekezni Poroszló és Tiszafüred között. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink