Újabb fenntarthatósági elismerés a Henkelnek

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 02. 03. 11:01

Nyolcadik alkalommal ismerték el a Henkel fenntarthatósági törekvéseit RobecoSAM Gold Class díjjal, és a konszern ismét szerepel a világ legfenntarthatóbb vállalatai között. Az elismerések megerősítik a Henkel folyamatos elkötelezettségét a fenntarthatóság iránt, amelynek részét képezik az olyan, dolgozókat aktívan bevonó, társadalmi felelősségvállalási programok is, mint a Fenntarthatóság Nagykövetei. Ennek keretében a Henkel önkéntes munkatársai Magyarországon eddig 44 alkalommal tartottak fenntarthatósági oktatást, amelyeken 1327 gyerek vett részt.

Gold Class díjjal jutalmazták a Henkel fenntarthatósági tevékenységét a 2015-ös Fenntarthatósági Évkönyvben, amely a világ legfenntarthatóbb vállalatait ismerteti minden iparágban a RobecoSAM Vállalati Fenntarthatósági Értékelése alapján. Az értékelésben való részvételre a világ több mint háromezer legnagyobb vállalatát kérik fel minden évben, a Fenntarthatósági Évkönyvet pedig 2004 óta jelenteti meg a fenntartható befektetések specialistájának számító szervezet.

Emellett a Henkel ismét szerepel a Global 100 Index of Corporate Knights, torontói székhelyű média és befektetési tanácsadó cég listáján, amelyre a saját iparágukban, fenntarthatóság szempontjából legjobban teljesítő vállalatok kerülnek fel. A vállalatokat 4609, két milliárd dollárnál nagyobb kapitalizációjú cég közül választják ki.

Ezek a díjak is igazolják a Henkel folyamatos erőfeszítéseit, hogy többet érjen el kevesebből, hiszen ez a vállalat fenntarthatósági stratégiájának központi eleme. 2030-ra a Henkel célja, hogy működésének, termékeinek és szolgáltatásainak ökológiai lábnyomához képest megháromszorozza az előállított értéket.

Fenntarthatósági oktatások gyerekeknek

A Henkel fenntarthatósági stratégiájának szerves részét képezi a társadalom iránti elkötelezettség is. A vállalat egyik legjelentősebb globális kezdeményezése, a 2013-ban útjára indított Fenntarthatóság Nagykövetei program. Ennek keretében a vállalat önkéntes munkatársai általános iskolákba látogatnak el, és ismertetik meg a diákokkal a környezettudatos gondolkodás fontosságát.

A vállalat önkéntes – nagykövet – munkatársai fővárosi és vidéki iskolákban interaktív tanórákon mutatják be a diákoknak, hogyan takarékoskodhatnak a vízzel és az energiával a mindennapokban. Eddig munkatársaink 44 alkalommal tartottak tanórát 31 magyarországi iskolában, amelyeken több mint 1300 gyermek vett részt.

A Henkel Fenntarthatóság Nagykövetei programja elnyerte 2014-ben az Önkéntes Központ Alapítvány „Az év vállalati önkéntes programja” díját.

Kapcsolódó cikkeink