Újabb 7 nemzetközi díjat zsebelt be a magyar chocoMe manufaktúra
A világsikerű csokoládé-különlegességeiről ismert chocoMe számára ismét igazi nyári díjesővel végződött a július 9-ei International Chocolate Awards Kelet-Európai versenye: a magyar manufaktúra összes benevezett terméke érmet szerzett: két arany-, két ezüstérmet és három különdíjat kapott az ezúttal online közvetített díjátadón.
A kifinomult ízlésű, nemzetközi bírák ezüstéremmel jutalmazták a chocoMe Petit 21 mangó töltelékkel hódító, ínycsiklandó étcsokoládé lapocskáit, sőt, ez a desszertkülönlegesség különdíjat kapott a kiemelkedően magas minőségű alapanyagok használatáért.
A chocoMe Raffinée 3 nevet viselő, különleges drazséválogatás három íze is kiemelkedően szerepelt a rangos megmérettetésen: kettő közülük szintén alapanyag-különdíjas is lett. Egyikük a pikáns Nepáli Timur borsos couverturerel bevont szicíliai mandula, amelynek tehát – amellett, hogy aranyérmesként végzett – összetevői, a szicíliai, roppanós Tuono mandulaszemek, a bársonyos mandula couverture és a Nepálból származó, friss, grapefruitos ízjegyeket
hordozó, bizsergető Timur bors külön-külön is meghódították a zsűritagok szívét.
A másik duplán díjazott aranygyőztes az Étcsokoládéval és yuzu couverture-rel bevont szicília mandula, amelynek ínyenc étcsokoládéja egyenesen Madagaszkárról származik. Ezt csokoládékölteményt – többek közt – az egzotikus
citrusféle, a yuzu kirobbanó frissessége és leheletnyi parfümössége teszi emlékezetessé.
Az exkluzív drazséválogatás harmadik tagja, a Mogyorós tejcsokoládéval és passion fruit couverture-rel bevont Piemonte-i mogyoró, mennyei ízvilágával ezüstérmesként végzett a regionális döntőben.
Mészáros Gábor, a chocoMe alapítója és tulajdonosa tehát idén is rászolgált a tavaly Monica Meschinitől, az International Chocolate Awards főszervezőjétől kapott, „Drazsémágus” titulusra – a chocoMe továbbra is elkötelezetten
hisz benne, hogy a mámorító csokoládécsábítások megbízhatóan édesítik meg a napjainkat, akár egy rendhagyó időszakban is.
Kapcsolódó cikkeink
Sorban állnak az angyalhaj csokis fagylaltért
Elsőként készített fagylaltot angyalhaj csokoládéból Magyarországon Jakabfi Dávid patissier, a…
Tovább olvasom >A húsvéti csokoládévásárlás rejtett buktatói: 3 figyelmeztető jel, amire érdemes odafigyelni
Húsvét közeledtével megtelnek a boltok polcai színes csokinyulakkal és tojásokkal…
Tovább olvasom >Alapos anyagdrágulás a csokoládéknál
Széthúzta a mezőnyt a kakaóbab drágulása a csokoládék között: a…
Tovább olvasom >További cikkeink
A magyar torma virágzik – mégis nehéz helyzetben vannak a termelők
Bár 2024-ben tovább nőtt a magyar tormaexport volumene, és a…
Tovább olvasom >Erős Pistás pogácsával rukkolt elő az Univer és a Lipóti Pékség
Omlós, mégis nagy erő van benne, egyesíti a túrós-tejfölös könnyedséget…
Tovább olvasom >Nem áll meg 2025-ben sem a SPAR fejlődése: két budapesti áruház újult meg 580 millió forintból
Mintegy 580 millió forintos beruházással megújult két budapesti SPAR szupermarket.…
Tovább olvasom >