Új vezérigazgató a Tetra Pak Duna Régiójának élén

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 08. 25. 00:01

Új vezérigazgatót nevezett ki a Tetra Pak a Magyarországot, Cseh Köztársaságot, Ausztriát és Szlovákiát magában foglaló Duna Régiójának élére.

A piacvezető élelmiszer-feldolgozóipari rendszer- és csomagolóanyag-gyártó vállalatot mostantól Eric Schmid irányítja, aki a cég vezérigazgatói tisztsége mellett a közép-európai értékesítési management vezetője is lett. A svájci szakember 22 éve dolgozik a Tetra Paknál, mostani kinevezése előtt a vállalat maghrebi (Észak-Afrika) egységét irányította, emellett pedig felelt a Tetra Pak teljes közel-keleti régiójának értékesítési tevékenységéért. Eric Schmid elődjét, Svend Weidemannt a Tetra Pak a közép-európai régió alelnökének nevezte ki.
Eric Schmid 1988-ban, a svájci Université de Lausanne politikatudomány szakán szerezte diplomáját. Még abban az évben, költségvetési asszisztensként csatlakozott a Tetra Pak lausanne-i központjához, s tekintélyes nemzetközi karriert futott be a vállalatnál eltöltött évtizedekben.
A Tetra Pak-nál töltött évei során Schmid számos különböző vezető pozíciót töltött be üzletfejlesztési, marketing és értékesítési területen, 2002 óta pedig az ügyvezetés területén is. Eric Schmid dolgozott már számos fejlődő országban, emellett pedig a balti államokban és Svájcban is. Közvetlenül mostani kinevezése előtt a Tetra Pak maghrebi egységében töltött be ügyvezető igazgatói posztot s volt a teljes közel-keleti régió központi értékesítési managementjének vezetője – írja a Világgazdaság Online.Kapcsolódó cikkeink