Új vezérigazgató a Hungerit Zrt. élén – Töretlen fejlődés
Idén április 1-től új vezérigazgatója van a Bonafarm stratégiai partnereként működő Hungerit Zrt.-nek. Volosinovszki János a Nádudvari Élelmiszer Kft. ügyvezetői és kereskedelmi igazgatói székéből érkezett a hazai baromfi-feldolgozás egyik legnagyobb tradíciójú piaci szereplőjéhez, hogy immár az ő vezetésével valósuljanak meg a tervezett stratégiai és beruházási elképzelések.
Komoly tapasztalata van baromfi-feldolgozás terén, hiszen évekig dolgozott a Hajdú-Bétnél, majd a Merián Orosháza Zrt.-nél, most viszont a Nádudvari Élelmiszer Kft.-ből igazolt át a Hungerit Zrt.-hez. Hogyan vezetett onnan ide az út?
– A Nádudvari Élelmiszer Kft. az ott töltött időm alatt teljesen „kész lett”: a stratégiai beruházások lezárultak, a márka nagyon jól működik, kiváló eredményekkel zártuk az utóbbi éveket. Végére értem a munkának, s éppen ekkor kaptam a meghívást a Hungerit élére. Számomra korábbi „baromfisként” mindig a Hungerit volt az etalon az innovációk miatt, így nagy örömmel fogadtam el a lehetőséget, és komoly kihívásként tekintek arra, hogy én legyek a cég vezetője. Az is motiváló volt számomra, hogy a Valdor termékek fejlesztésében én is részt vettem 2000 körül, most pedig ez a márka már a Hungerithez tartozik.
Új vezetőként hogyan értékeli a 2020-as évet a Hungerit Zrt.-nél?
– A pandémia átírta az életünket és az élelmiszeripari trendeket is. A forgalmi adatok alapján a második hullám már nem hozott drasztikus forgalomkilengést, és Q4-re, valamint 2021 Q1-re normalizálódott a növekedési ütem. A feldolgozott hús kategóriában két számjegyű növekedés volt tapasztalható, különösen igaz ez a kényelmi kategóriára. A csatornaadatokat elemezve egyértelműen kijelenthető, hogy mind a hazai, mind a nemzetközi horeca szektor töredékét teljesíti csupán a korábbi éveknek. Számunkra a COVID mellett hosszú távon az évről évre felbukkanó, elsősorban félintenzív tartásban nevelt vízi szárnyasokat sújtó baromfi-influenza jelenti a legnagyobb veszélyt. 2020-ban a víziszárnyas-alapanyagbázisunk több mint 30%-át, és ezzel a tervezett árbevételünk 15%-át veszítettük el.
Milyen rövid és hosszabb távú stratégiával tervez a Hungerit Zrt.-nél?
– A hosszú távú, stratégiailag kiemelt fontosságú beruházások között szerepel a jelenlegi víziszárnyas-feldolgozó vonal rekonstrukciója, egy új csirkefeldolgozó megépítése és a vágóhidak termeltetési hátterét biztosító állattartó telepek korszerűsítése, valamint létesítése is. Az ehhez szükséges beruházási tervezések folyamatban vannak. A rövid távú elképzelések kidolgozása már február elején elkezdődött egy több lépésből álló stratégiaalkotási folyamattal, ez a „Hungerit 3 éves stratégia projekt”. A folyamat a baromfi-ágazatunk mindhárom területére a csirke- és víziszárnyas-feldolgozásra, valamint a kényelmi termékekre is kiterjed. A legfontosabb feladatunk, hogy a Hungerit töretlenül fejlődjön, és a magyar baromfiipar legsikeresebb vállalata legyen.
Milyen jelenleg a Valdor márka helyzete a piacon?
– A márka kommunikációintenzitása, az innovációk és a piaci jelenlét az utóbbi években csökkent, emiatt negatív tendenciát mutat a brandforgalom. Ezért kollégáimmal a Valdor marketingstratégiáját felülvizsgáljuk – célunk a márka építése. A Hungerit 30 évvel ezelőtt, 1990-ben az országban elsőként jelent meg a piacon a panírozott termékekkel, és 15 éve Valdor márkanév alatt gyártott csirkealapú panírozott termékeink a fogyasztói visszajelzések alapján a prémium kategóriába tartoznak, így van mire alapozni. Több növekedési projekt is folyamatban van. Elkezdődött a panírozott portfólió kategorizálása és a differenciált dizájn kialakítása, ennek keretében több új termék fejlesztése és a csomagolás arculatfrissítése. Célunk a teljes baromfi-integrációt felölelő tevékenységünk kommunikálása mint hozzáadott érték a fogyasztók bizalma érdekében. Nemcsak a panírozott kategóriára, hanem az integrációnkban előállított teljes csirke- és kacsaportfólióra szeretnénk kiterjeszteni a Valdor márkanevet. Terveink között stratégiai cél a hozzáadott értéket tartalmazó termékkategóriák arányának növelése. (x)
Kapcsolódó cikkeink
Jön az idei utolsó Trade Marketing Klubülés – POPAI POP díjátadóval
November 28-án a MOM Kulturális Központ (MOMKult) különtermébe várunk mindenkit,…
Tovább olvasom >Két táborra szakadt az ország – olajban vagy olaj nélkül sütve jobb a gyorsfagyasztott rántott hús?
10-ből 8 magyar fogyaszt boltban kapható gyorsfagyasztott, panírozott húsokat. Többségük…
Tovább olvasom >Gyorsfagyasztott, panírozott, baromfihúsból készült termékek? A VALDOR eloszlatja a tévhiteket
Egy friss országos reprezentatív kutatás szerint a hazai felnőtt lakosság…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kiberbiztonság = üzleti érdek
A digitalizáció mindennapjaink szerves részévé vált, ám a technológiai fejlődés…
Tovább olvasom >Aranyérmes borok a Lidl kínálatában
A Lidl Magyarország tíz évvel ezelőtt kötelezte el magát a…
Tovább olvasom >memoQ: Innováció a többnyelvű vállalati kommunikáció világában
A memoQ fordításmenedzsment-rendszer (TMS) forradalmasítja a vállalatok többnyelvű kommunikációját, megoldást…
Tovább olvasom >