Új vetőmagüzem Szenttamáson

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 12. 02. 00:06

Átadták a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. új vetőmag-feldolgozó üzemét Szenttamáson, melyet részben az MFB Zrt. saját forrású beruházási kölcsönével finanszírozott.

A fejlesztéseknek köszönhetően egy korszerű üzemcsarnok és egy feldolgozó gépsor átadására is sor került. A társaság a francia Limagrain Central Europe SE vetőmag feldolgozó vállalatának kiemelt partnere a hibridkukorica előállításban. A partnerségnek köszönhetően 1000 hektárra emelkedett a Limagrain-nek termelt hibridkukorica terület, mely biztosítja, hogy nemcsak új, kelet-magyarországi partnerekkel alakítson ki üzleti kapcsolatot, hanem a határokon átnyúló gazdasági kooperációkból is kivegye a részét a jövőben.
A korábbi évek gyakorlatát követve a mezőgazdasági üzletágak közül nyereséget termelő hibridkukorica termelésre fókuszál a társaság.
A korszerű gépsor beszerzése amellett, hogy gyorsabb feldolgozást biztosít, 3-5 százalékkal javítja a vetőmag kihozatalt, ami éves szinten a 2012-re tervezett 1500 hektáros előállításnál 200-225 tonna többlet vetőmagot eredményez – írja a portfolio.hu.

Kapcsolódó cikkeink