Új védjegyesek díjkiosztója a Foodapesten

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 24. 00:05

A szokásostól eltérő időpontban, de a hagyományoknak megfelelően február 23-án a FOODAPEST szakkiállítás keretei között ezúttal is sor került az elismerések átadására.

A 2009. évben 20 cég 95 termékét értékelte a bíráló bizottság a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy viselésére alkalmasnak. Az új védjegyes termék között számos tésztafélét, szeszes italt, hústerméket találunk, de megtalálhatók közük a konzervipar termékei, továbbá olaj sajt, méz és üdítő is. A legutóbbi – 2008 novemberében rendezett – díjátadó gála óta mintegy 100 termékkel bővült a garantáltan kiemelkedő minőségű élelmiszerek palettája. A védjegy népszerűsítésére irányuló több éves marketing tevékenységnek köszönhetően jelenleg közel 90 gyártó mintegy 452 terméke viseli a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet. Az új jelentkezések és a korábbi szerződések megújítása is folyamatosan zajlik.
A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) 1998-ban hozta létre a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet, a programot a kezdetektől fogva az Agrármarketing Centrum (AMC) koordinálja. Az elmúlt évben a média bevonásával, illetve kereskedelmi akciók szervezésével hívta fel a lakosság figyelemét a kiváló magyar élelmiszerekre. A múlt év végéig több nagy üzletlánc kiemelt üzleteiben a KMÉ védjegyes termékeknél polcbelógókat, valamint az üzletek bejáratainál népszerűsítő plakátokat helyeztek ki. Az üzletláncok akciós újságaiban is megjelentek a védjegyet viselő termékek. Az akció kiegészítéseként a KMÉ védjegyes gyártóknál egy 40 részes filmsorozatot forgattak, mely Sztárnyomozó címmel került adásba az egyik kereskedelmi csatornán.
A védjegyes termékek piacának bővítése érdekében lakosság és a kereskedelem képviselői mellett az AMC a vendéglátóipar felé is nyitna: az első KMÉ-HORECA üzletember találkozót az ősszel rendezték, ahol a Kiváló Magyar Élelmiszert gyártó cégek a HORECA (szálloda, panzió, étterem stb.) szektorban tevékenykedő beszerzőkkel, üzletemberekkel találkozhattak.

Kapcsolódó cikkeink