Új üzleti vezető a MasterCard regionális irodájában

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 22. 11:12

Hemberger András (37) személyében új üzleti vezetőt neveztek ki a MasterCard budapesti irodájának élére. Az új vezető feladata a magyar, szlovák és szlovén piacok üzletfejlesztésének stratégiai és operatív irányítása. Hemberger András ezt megelőzően a MasterCard bécsi képviseletét irányította.

A MasterCard regionális (cluster) vezetője továbbra is Gauder Milán marad, de a budapesti iroda közvetlen irányításáért Hemberger András felel.

„Az elmúlt években a fizetési iparágban hatalmas lendületet vett az innováció, a mobilfizetésben és az érintésnélküli bankkártya-használatban is nagyot léptünk előre.

Ma már a bankkártya-üzlet jóval sokrétűbb, mint akár 2-3 éve volt, ezért fontos, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk az egyes országokban zajló üzleti tevékenység irányításának.

Új pozíciómban szeretném tovább erősíteni a MasterCard vezető szerepét és elősegíteni azt, hogy a költséges készpénzhasználat helyett a bankkártyás fizetés kerüljön előtérbe a mindennapi élet egyre több területén” – mondta az újonnan kinevezett vezető.

Hemberger András a bécsi Közgazdasági Egyetemen szerzett diplomát.

Karrierjét nemzetközi és magyar tanácsadó cégeknél kezdte, ahol elsősorban banki és telekommunikációs cégek tartoztak ügyfelei közé.

2004-ben az UniCredit magyar leányvállalatánál helyezkedett el a pénzintézet vállalati üzletágánál: itt a termékfejlesztésért volt felelős.

Hemberger András 2007-ben csatlakozott a MasterCard Europe kártyatársasághoz.

Először a régióban működő nemzetközi bankcsoportok bankkártya-programjain dolgozott, majd 2010-től átvette a MasterCard bécsi irodájának irányítását.

Kapcsolódó cikkeink