Új üzleti környezet értékelési rendszer a Coface-tól

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 01. 31. 00:00

A 150 országra érvényes rendszer teljesebb képet ad az adott ország üzleti kultúrájáról és figyelmeztet a lehetséges kockázatokra.

A Coface lassuló világgazdasági növekedést vár 2008-ban; ennek mértéke azonban még mindig három százalék feletti lesz. Jelenleg egyáltalán nem valószínű, hogy a hitelválság olyan mértékűvé fajulna, mint az 2001-ben történt. 2007-ben és 2008-ban inkább a háztartások a szenvedő alanyai az eladósodottságnak, ugyanakkor a gazdasági sokk és a hitelhez jutási feltételek szigorodása természetesen hatással lesz a vállalkozások üzletmenetére is.


A Coface az üzleti környezet értékelési rendszerének kifejlesztéséhez (Business [email protected]) a biztosítási kötvénykibocsátók, az egyéb üzleti információ szolgáltatók és a kintlévőség-kezelők által kibocsátott adatokat világméretű hálózatán keresztül összegyűjtve használta fel. Akárcsak az országértékelési rendszer, az új minősítőrendszer is hét kockázati kategóriát – A1, A2, A3, A4, B,C, és D – alkalmaz, ahol A1 jelöli a legkisebb kockázatot.

Az Európai Unió jelenlegi 25 tagja 3 kockázati besorolásban található:

A1: SI, AT, BE, DE, DK, ES, FR, FIN, IRE, LUX, NED, SE, UK

A2: CZ, EST, GR, IT, P

A3: HU, LAT, LIT, PL, SK, CYP, MAL

Kapcsolódó cikkeink