Új üvegben érkezik a Zubrowka

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 19. 13:17

Idén áprilistól már új üvegben érhető el idehaza a magyar piacon közkedveltnek számító lengyel vodka, a Zubrowka. A modern design elvárásoknak megfelelő, letisztult külsőt magára öltő üvegekbe továbbra is a megszokott, magas minőségű és egyedi ízt kínáló, több mint 600 éves italkülönlegességet palackozzák.

Áprilistól a megszokott minőségben, de megújult külsővel jelentkezik Magyarország közkedvelt vodkája, a Zubrowka. A trendkövető design kívánalmainak megfelelően a márka egyedi külsejű, letisztult formájú csomagolást kap, miközben az átlátszó címkéjén megtartja a védjegyének számító figurát, az európai bölényt.
A Bols Hungary révén 2007.júliusa óta forgalmazott termék Magyarországon a legkedveltebb vodkák közé tartozik. Ugyanakkor a Zubrowka Lengyelországban a legismertebb vodka márka, és nemzetközileg is elismert prémium márka. Világszerte több mint 30 országban kapható. Eredete a 16. századig vezethető vissza, a 18. századra pedig a lengyel nemesség kedvelt italává vált. Jellegzetességét egy fűféle (Hierochloe odorata) adja, amely csak a lengyel-orosz határ mentén fekvő Bielowieza Nemzeti Parkban nő, és a vadon élő európai bölény kedvenc csemegéje. A hagyomány szerint nyaranta kézzel szedik a gyógyfűfélét, majd napon szárítják. Minden eddigi, a gyógyfű mesterséges termesztésére irányuló kísérlet sikertelennek bizonyult. Minden üveg Zubrowka tartalmaz egy szálat e gyógyfűféléből, amely a vodka különleges védjegyeként kellemes ízt, illatot és enyhe zöldes árnyalatot kölcsönöz az italnak, ezért jelképesen egy szál Bölényfű a palackokba is belekerül. A mai napig tartja magát az a legenda, ha valaki egyszerre két fűszálat találsz az üvegben, azt hatalmas szerencse éri.

Kapcsolódó cikkeink