“Új utakon” a debreceni Farmer Expo

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 08. 17. 11:10

Új utakon közelíthetik meg a csütörtökön kezdődő, 25. debreceni Farmer Expo kiállításait az érdeklődők: a jubileumi kiállításra az expo területének minden útja, mintegy háromezer négyzetméteren térburkolatot kapott – mondta el a vásárnyitást megelőző napon az MTI-nek Vaszkó László vásárigazgató.

farmerexpo

Az expónak otthont adó Debreceni Egyetem agrár-campusán óriási készülődést tapasztalt szerdán az MTI tudósítója: már szinte valamennyi mezőgazdasági óriásgép a kiállítási helyszínen van, a fedett csarnokokban elkészültek a standok, jelenleg a bemutatandó termékeket helyezik el a gazdák.
Magyarország legrégebbi és legnagyobb regionális agrárkiállításán, az augusztus 18-án megnyíló 25. debreceni Farmer Expón csaknem háromszáz kiállító mutatkozik be, és mintegy 30 ezer látogatóval számolnak – jelezte Vaszkó László.
A vásárigazgató elmondta: a Farmer Expo keretében idén is megrendezik – immár tizenegyedik alkalommal – a Hortico zöldség-gyümölcs-kertészeti szakkiállítást, és az expó megnyitóján, a magyar kenyér ünnepe keretében tartják az új kenyér regionális bemutatóját. A hagyományoknak megfelelően a kereskedelmi és iparkamara szervezésében magyar-román-ukrán üzletember-találkozónak is otthont ad az expó.
Mihók Sándor, a Farmer Expo állattenyésztési kiállításának szakigazgatója kiemelte: rendezvényük évről-évre tükrözi, hogy a hazai állattenyésztők milyen magas minőség előállítására képesek. Fontosnak nevezte, hogy bemutassák a magyar állattenyésztési kultúra értékeit, és ezáltal is javuljon a magyar állattenyésztés társadalmi támogatottsága.
Az idei expón sertés-, ló-, szarvasmarha-, kecske- és juh tenyészállat-bírálat mellett gyakorlati szántóföldi bemutatókat, zöldség- és gyümölcsbemutatókat, illetve fogathajtó- és mezőgazdaságigép-bemutatókat is tartanak – tette hozzá.
A 25. Farmer Expót augusztus 18-21. között rendezik meg a Debreceni Egyetem agrár campusán. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink