Magazin: Új utak az italkeverésben
Hogy az italkeverés új trendje első fecskéinek nevezhetjük-e az alábbi termékeket, nem tudjuk, de minthogy nem bártenderek kísérleteiről van szó, hanem nemzetközi nagyvállalatok piackutatások után végzett termékfejlesztéseiről, úgy gondoljuk, komoly jövője lehet az égetett szeszes italok és a borok mixeinek.
A Beam cég felmérései szerint például a konyakfogyasztók jó része (főként a nők) kevesebb alkoholt és több ízt várnak az italtól. Nem mintha 2012-ben blaszfémia lenne klasszikus long drinkeket csinálni a francia konyakokból, de a Beamnél nem ezt az utat választották: a Courvasiert moscatóval, illetve vörös borral keverték, ennek eredménye lett a Gold és a Rose nevű termékük – mindkettő alkoholfoka 18 százalék.
Az Absolut új italát, a Tune-t, a vodkát új-zélandi sauvignon blanc-nal keverve alkották meg, ennek alkoholfoka némileg alacsonyabb, 14 százalék; annál lenyűgözőbb pezsgősüveg formájú kiszerelése.
A Croft Pink jó minőségű portói bor, ám némi alkohollal feltuningolva közel 20 fokos – ezt a hagyományt viszont a 16. század végéig vezetik vissza készítői.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >