Magazin: Új utak az italkeverésben

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 12. 20. 12:17

Hogy az italkeverés új trendje első fecskéinek nevezhetjük-e az alábbi termékeket, nem tudjuk, de minthogy nem bártenderek kísérleteiről van szó, hanem nemzetközi nagyvállalatok piackutatások után végzett termékfejlesztéseiről, úgy gondoljuk, komoly jövője lehet az égetett szeszes italok és a borok mixeinek.

A Beam cég felmérései szerint például a konyakfogyasztók jó része (főként a nők) kevesebb alkoholt és több ízt várnak az italtól. Nem mintha 2012-ben blaszfémia lenne klasszikus long drinkeket csinálni a francia konyakokból, de a Beamnél nem ezt az utat választották: a Courvasiert mosca­tóval, illetve vörös borral keverték, ennek eredménye lett a Gold és a Rose nevű termékük – mindkettő alkoholfoka 18 százalék.

Az Absolut új italát, a Tune-t, a vodkát új-zélandi sauvignon blanc-nal keverve alkották meg, ennek alkoholfoka némileg alacsonyabb, 14 százalék; annál lenyűgözőbb pezsgősüveg formájú kiszerelése.

A Croft Pink jó minőségű portói bor, ám némi alkohollal feltuningolva közel 20 fokos – ezt a hagyományt viszont a 16. század végéig vezetik vissza készítői.

Kapcsolódó cikkeink