Új ügyvezető a FÉSZ élén
Idén január 1-től Vörös Attila a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének új ügyvezető igazgatója.
Vörös Attila 2008-ban diplomázott a Budapesti Corvinus Egyetemen közgazdászként, környezet- és vidékfejlesztési szakirányon. Pályáját az Agrárminisztérium élelmiszeripari főosztályán kezdte, ahol fő szakterülete az élelmiszer-jelölés volt. A 2011-es soros EU-elnökség alatt az élelmiszer-jelölési tanácsi munkacsoportot, valamint a Codex Alimentarius élelmiszer-jelölési munkacsoportját is vezette.
2012 és 2015 között élelmiszer-szabályozási menedzseri pozíciót töltött be a Danone Tejtermékgyártó Kft.-nél.
2015 óta a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségénél szövetségi titkárként több témával is foglalkozott: élelmiszer-szabályozás, versenyképesség, élelmiszeripari modernizáció, fenntarthatóság.
A FÉSZ ügyvezetőjeként az élelmiszeripar előtt álló hagyományos versenyképességi és szabályozási kérdések mellett a legújabb kihívásokra is fókuszálna, így a klímaváltozás és a fenntarthatósági kérdések, valamint a feldolgozott élelmiszerek és az élelmiszeripar reputációjának javítása is elöl szerepelnek a tennivalók
között. //
Kapcsolódó cikkeink
Azonnali válaszok órája
Összeállításunkban a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, a Magyar Márkaszövetség, a Felelős…
Tovább olvasom >Innovációk napja idén már negyedszer
Ismét megrendezésre került a Trade magazin által 2021-ben életre hívott…
Tovább olvasom >Nemzetgazdasági szempontok
A Magyarországon működő, növényi alapú élelmiszereket gyártók és -forgalmazók érdekképviseleti…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nagy Márton: A hazai fogyasztás erősödik
A hazai fogyasztás erősödik, a belső kereslet és az ettől…
Tovább olvasom >Októberben 2 százalékra gyorsult az eurózóna inflációja
Éves szinten 2 százalékra gyorsult a fogyasztói áremelkedés az euróövezetben…
Tovább olvasom >KSH: augusztusban 443 millió euró volt a termék-külkereskedelmi többlet
Augusztusban a kivitel volumene 5,6, a behozatalé 4,5 százalékkal csökkent…
Tovább olvasom >