Új ügyvezető a DHL Freight Magyarország élén

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 04. 10. 11:18

Matisa Zoltán veszi át a DHL Freight Magyarország, Európa egyik vezető közúti szállítmányozó vállalatának ügyvezetői feladatait 2014. május 1-től. A vállalat korábbi vezetője, Bartha Péter Hannoverben, a DHL Freight németországi központjában folytatja a karrierjét.

Matisa.Zoltan-DHLFreight

„Izgatottan várom a kinevezésemmel járó új kihívásokat a DHL Freight Magyarország élén. Célom, hogy vezetésemmel a vállalat a jövőben is folytassa dinamikus fejlődését, az ügyfélközpontúság és proaktivitás jegyében” – mondta Matisa Zoltán, a DHL Freight Magyarország új ügyvezető igazgatója.

Az új ügyvezető kinevezését megelőzően tíz évet töltött az IBM Data Storage Systems Kft-nél, ahol operatív igazgatóként prémiumkategóriás adattároló szerverek előállítását vezette. Az IBM-nél korábban supply chain vezetői, valamint termelési igazgatói pozíciót is betöltő Matisa Zoltán karrierje során több ellátási lánchoz és logisztikához kapcsolódó munkakört töltött be. Ezt megelőzően többek között olyan nagyvállalatoknál dolgozott, mint az Unilver, a Procter&Gamble vagy a Samsung. Matisa Zoltán diplomáit az International Business Schoolban (IBS) valamint az Oxford Brookes egyetemen szerezte. 2012-ben európai Supply Chain Distinction Award díjban részesült üzleti analitikai megoldások ipari területen való alkalmazásáért.

Elődje, Bartha Péter 2010 szeptembere óta vezette a vállalatot, amely az elmúlt években kétszámjegyű forgalomnövekedést ért el. Bartha Péter karrierjét Németországban, a DHL Freight hannoveri szállítmányozási központjának vezetőjeként folytatja.

Kapcsolódó cikkeink