Új üdítőitalt állítottak elő a Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézetben
A tejsavbaktériummal erjesztett zöldséglé nemcsak üdítő hatású, de gátolja az allergia kialakulását, segíti az emésztést, és erősíti az immunrendszert is.
Az intézetben végzett kísérletek igazolták, hogy a
baktériumok nemcsak a szervezetet védik, hanem az ételek eltarthatóságát is
növelik, mert meggátolják, hogy bennük olyan toxint termelő mikroorganizmusok
szaporodjanak el, mint amilyen pl. a rákkeltő penészgomba.
Az intézetben többféle zöldségből, csicsókából, céklából,
sárgarépából a baktérium erjesztésével italt állítottak elő. Az új zöldséglevek
tartósítószer nélkül is sokáig eltarthatók. Az ízük finom, bár teljesen eltér
az eredetitől. Az egészségvédő hatásuk miatt kapszula is készül belőlük. A
gyártókkal már zajlik az egyeztetés, de azt még nem tudni, mikor kerülnek az új
italok a boltokba.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
WHO: 50 százalékos drágulást sürgetnek a dohány, az alkohol és a cukros üdítők esetében
A következő tíz évben legalább 50 százalékkal kellene növelni a…
Tovább olvasom >Gyorsult az euróövezet gazdasági teljesítményének növekedése júniusban
Gyorsult az euróövezet gazdasági teljesítményének növekedése júniusban az S&P Global…
Tovább olvasom >Így változnak a gyógyszerárak: árkorlátozást vezetett be a kormány
Július 1-jétől életbe lépett a Nemzetgazdasági Minisztérium gyógyszerekre vonatkozó árkorlátozása,…
Tovább olvasom >