Új üdítőitalt állítottak elő a Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézetben
A tejsavbaktériummal erjesztett zöldséglé nemcsak üdítő hatású, de gátolja az allergia kialakulását, segíti az emésztést, és erősíti az immunrendszert is.
Az intézetben végzett kísérletek igazolták, hogy a
baktériumok nemcsak a szervezetet védik, hanem az ételek eltarthatóságát is
növelik, mert meggátolják, hogy bennük olyan toxint termelő mikroorganizmusok
szaporodjanak el, mint amilyen pl. a rákkeltő penészgomba.
Az intézetben többféle zöldségből, csicsókából, céklából,
sárgarépából a baktérium erjesztésével italt állítottak elő. Az új zöldséglevek
tartósítószer nélkül is sokáig eltarthatók. Az ízük finom, bár teljesen eltér
az eredetitől. Az egészségvédő hatásuk miatt kapszula is készül belőlük. A
gyártókkal már zajlik az egyeztetés, de azt még nem tudni, mikor kerülnek az új
italok a boltokba.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Orbán Viktor: jövőre reális a három százalékot meghaladó gazdasági növekedés
Reális a három százalékot meghaladó gazdasági növekedés 2025-ben Magyarországon –…
Tovább olvasom >Nehéz helyzetben a sertéshúságazat: emelkedő költségek, csökkenő fogyasztás és átalakuló szokások
Évek óta kihívásokkal néz szembe a hazai és az uniós…
Tovább olvasom >Az NGM tájékoztató levélben kéri az embereket, hogy költsenek
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tájékoztató levélben fogja értesíteni az önkéntes…
Tovább olvasom >