Új tulajdonosa van az Árukeresőnek

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 08. 06. 00:07

Többségi tulajdont szerzett Magyarország legnagyobb vásárlási tanácsadó portáljában, az Árukeresőben a dél-afrikai Naspers. A 2004-ben alakult Árukereső mára Magyarország piacvezető ár-összehasonlító oldalává vált.

A megállapodás értelmében az online vásárlási kalauz a Naspers közép-európai csoportjához, az Allegróhoz kerül a szintén az idén taggá vált TeszVesz és Vatera internetes aukciós oldalak mellett.
Az Árukereső saját néven, az oldal jellemzőinek megváltoztatása nélkül folytatja működését. A portált üzemeltető cég az országhatárokon túl is működteti szolgáltatásait: Bulgáriában, Csehországban, Portugáliában, Romániában és Törökországban üzemeltet hasonló oldalakat.
Látogatóinak a száma a hat országban havi szinten eléri a 3,5 milliót, árbevétele 2008-ban 140 millió forint volt. Az Árukereső – webes kereskedő partnerei segítségével – lehetővé teszi a látogatók számára, hogy megtalálják az online kapható termékek közül a legkedvezőbb árút. Ehhez az is szükséges, hogy a kereskedők az oldalon regisztrálják a webshopjukat. A felhasználók pedig tapasztalataik megosztásával egymásnak is segítséget nyújthatnak a vásárláshoz  -írja a Piac & Profit.Kapcsolódó cikkeink