Új tulajdonos a Naturlandnál

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 03. 23. 00:02

A korábban Szabó József érdekkörébe tartozó, főleg gyógyhatású készítményeket, teákat gyártó cég többségi pakettjét az NV Vagyonkezelő Zrt. szerezte meg.

A Nyíri Viktor tulajdonában levő cég két lépcsőben veszi meg a Naturland többségi részét. Az első, 30 százalékos tulajdonrészhez tőkeemelés során jut hozzá, a másik, hasonló nagyságrendű részvénycsomagot pedig megvásárolja. A többségi tulajdon mellett a menedzsmentjogok is az új tulajdonoshoz kerülnek.
A Naturland Magyarország tavaly 2,7 milliárd forintos árbevétel mellett mintegy 400 millió forintos üzemi eredményt ért el. A cég saját budapesti gyártóbázissal és 200 munkatárssal rendelkezik – a magyar piacra jól bevezetett márkanév mellett.
Az Index internetes portál szerint az új tulajdonos tervei között szerepel a Naturland márkanévre építkezve a termékkör további bővítése és egyes gyógynövények termesztésének saját kézbe vétele. Valószínűleg csak idő kérdése a Nyíri érdekeltségébe tartozó Biropharma Kft. – amely a daganatos betegek részére gyártott speciális gyógytápszer, az Avemar gyártója – és a Naturland összevonása.
A Biropharma, amelynek 2009-es árbevétele mintegy 900 millió forint volt, különböző növényi kivonatokat is előállít, amiknek már hosszabb ideje vásárlója a Naturland. Az eredetileg ingatlanpiacon befektető Nyíri a Naturlandban szerzett részesedéssel tovább növeli befektetéseit az egészségügy területén. A Genoid Kft. és az ÁNTSZ Laboratórium Kft. együttesen a legnagyobb privát szolgáltató a magyarországi laborpiacon – írja az Index.

Kapcsolódó cikkeink