Új trendek a húsiparban: Az IFFA 2025 a fenntartható fehérjeforrásokra fókuszál

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 12. 17. 12:12

A világ vezető húsipari és fehérjeipari szakkiállítása, az IFFA 2025 2025. május 3. és 8. között kerül megrendezésre Frankfurtban, ahol a „Rethinking Meat and Proteins” mottó jegyében az iparág innovációira és a fenntartható fehérjeforrásokra kerül a fókusz.

Húsipar a változó igények tükrében

Az IFFA háromévente gyűjti össze a húsipar és az alternatív fehérjeforrások nemzetközi szereplőit. A legújabb automatizálási és digitalizációs technológiák bemutatása mellett a környezetvédelem és az energiahatékonyság kiemelt szerepet kap. A szakkiállítás célja, hogy válaszokat adjon a fenntarthatósági kihívásokra és a húsipari piacot érintő költségoptimalizálási kérdésekre.

Külön szekcióban a húspótló fehérjék

Első alkalommal kapnak külön kiállítási területet a húspótló fehérjék, ahol a növényi, sejttenyésztett, valamint rovarfehérjék előállításának technológiai innovációit mutatják be. A rendezvény egyedi lehetőséget kínál az új fehérjeforrások iránt érdeklődő látogatók számára, hogy betekintést nyerjenek a fehérje-extrakció és a fermentáció legmodernebb eszközeibe.

„Az új látványvilág az alternatív fehérjék, a fenntarthatóság és a tudomány innovációira épül, ezzel is támogatva az ipar intelligensebbé és fenntarthatóbbá válását” – emelte ki Johannes Schmid-Wiedersheim, az IFFA kiállításigazgatója.

Optimalizált kiállítási koncepció

Az IFFA 2025 új csarnokkiosztással várja a látogatókat:

  • Feldolgozás – 8., 9., 12.0 csarnokok
  • Csomagolás és automatizáció – 12.1 csarnok
  • Alternatív fehérjék (New Proteins) – 11.0 csarnok
  • Hozzávalók és adalékanyagok – 11.1 csarnok

A kiállítás 900 kiállítót vár, akik bemutatják a legújabb technológiai fejlesztéseket és innovatív megoldásokat a húsipar és a fehérje-előállítás területén.

A fenntarthatóság és technológia kapcsolata

Az alternatív fehérjék iránti kereslet éves szinten kétszámjegyű növekedést mutat, ami az ipar számára új lehetőségeket nyit meg. A fenntarthatóság és az etikus húsfogyasztás kérdése egyre inkább előtérbe kerül, hiszen a hús előállítása jelentős erőforrásokat igényel: egyetlen hamburgerhús előállításához 3 kg takarmányra, 200 liter vízre és jelentős energiafelhasználásra van szükség.

Magyar kiállítók is részt vesznek

A magyar Varga-Flexo Kft. is bemutatkozik az IFFA 2025 kiállításon, ahol flexonyomógépeik és innovatív csomagolási technológiáik kerülnek a figyelem középpontjába.

Stand helyszíne: 12.1 csarnok, B24. stand

Az IFFA 2025 egyedülálló lehetőséget kínál a húsipar és a fenntartható fehérjeforrások szereplőinek, hogy bemutassák úttörő fejlesztéseiket és megoldásaikat. A szakkiállítás a fenntarthatóság, az innováció és a technológiai fejlődés jegyében nyújt betekintést a jövő élelmiszer-termelésébe.

További információ: www.iffa.com

Kapcsolódó cikkeink