Új trendek a húsiparban: Az IFFA 2025 a fenntartható fehérjeforrásokra fókuszál
A világ vezető húsipari és fehérjeipari szakkiállítása, az IFFA 2025 2025. május 3. és 8. között kerül megrendezésre Frankfurtban, ahol a „Rethinking Meat and Proteins” mottó jegyében az iparág innovációira és a fenntartható fehérjeforrásokra kerül a fókusz.
Húsipar a változó igények tükrében
Az IFFA háromévente gyűjti össze a húsipar és az alternatív fehérjeforrások nemzetközi szereplőit. A legújabb automatizálási és digitalizációs technológiák bemutatása mellett a környezetvédelem és az energiahatékonyság kiemelt szerepet kap. A szakkiállítás célja, hogy válaszokat adjon a fenntarthatósági kihívásokra és a húsipari piacot érintő költségoptimalizálási kérdésekre.
Külön szekcióban a húspótló fehérjék
Első alkalommal kapnak külön kiállítási területet a húspótló fehérjék, ahol a növényi, sejttenyésztett, valamint rovarfehérjék előállításának technológiai innovációit mutatják be. A rendezvény egyedi lehetőséget kínál az új fehérjeforrások iránt érdeklődő látogatók számára, hogy betekintést nyerjenek a fehérje-extrakció és a fermentáció legmodernebb eszközeibe.
„Az új látványvilág az alternatív fehérjék, a fenntarthatóság és a tudomány innovációira épül, ezzel is támogatva az ipar intelligensebbé és fenntarthatóbbá válását” – emelte ki Johannes Schmid-Wiedersheim, az IFFA kiállításigazgatója.
Optimalizált kiállítási koncepció
Az IFFA 2025 új csarnokkiosztással várja a látogatókat:
- Feldolgozás – 8., 9., 12.0 csarnokok
- Csomagolás és automatizáció – 12.1 csarnok
- Alternatív fehérjék (New Proteins) – 11.0 csarnok
- Hozzávalók és adalékanyagok – 11.1 csarnok
A kiállítás 900 kiállítót vár, akik bemutatják a legújabb technológiai fejlesztéseket és innovatív megoldásokat a húsipar és a fehérje-előállítás területén.
A fenntarthatóság és technológia kapcsolata
Az alternatív fehérjék iránti kereslet éves szinten kétszámjegyű növekedést mutat, ami az ipar számára új lehetőségeket nyit meg. A fenntarthatóság és az etikus húsfogyasztás kérdése egyre inkább előtérbe kerül, hiszen a hús előállítása jelentős erőforrásokat igényel: egyetlen hamburgerhús előállításához 3 kg takarmányra, 200 liter vízre és jelentős energiafelhasználásra van szükség.
Magyar kiállítók is részt vesznek
A magyar Varga-Flexo Kft. is bemutatkozik az IFFA 2025 kiállításon, ahol flexonyomógépeik és innovatív csomagolási technológiáik kerülnek a figyelem középpontjába.
Stand helyszíne: 12.1 csarnok, B24. stand
Az IFFA 2025 egyedülálló lehetőséget kínál a húsipar és a fenntartható fehérjeforrások szereplőinek, hogy bemutassák úttörő fejlesztéseiket és megoldásaikat. A szakkiállítás a fenntarthatóság, az innováció és a technológiai fejlődés jegyében nyújt betekintést a jövő élelmiszer-termelésébe.
További információ: www.iffa.com
Kapcsolódó cikkeink
Egészséges, rostban és fehérjében gazdag húskészítményeket fejlesztettek ki Debrecenben
Új, egészségvédő, rostban és fehérjében gazdag, egyedi bioaktív hatóanyagokat tartalmazó…
Tovább olvasom >Corvinus-kutatás: Nők vezetik a fenntarthatóbb gazdaságokat
Jobban optimalizálják az erőforrásokat, ökohatékonyabbak a nők által vezetett mezőgazdasági…
Tovább olvasom >Visszatérnek az ÖKO KALAND hősei – folytatódik a SPAR fenntarthatósági minisorozata
A SPAR új epizódokkal folytatja a nagy sikerű „SPAR ÖKO…
Tovább olvasom >További cikkeink
Orbán Viktor: az árréscsökkentést új termékekre is be fogjuk vezetni, ha szükséges
Az árrésszabályozást fenn kell tartani, mert az indokolatlan áremelésekkel szemben…
Tovább olvasom >Egészséges, rostban és fehérjében gazdag húskészítményeket fejlesztettek ki Debrecenben
Új, egészségvédő, rostban és fehérjében gazdag, egyedi bioaktív hatóanyagokat tartalmazó…
Tovább olvasom >A német kiskereskedelmi forgalom csökkent áprilisban havi szinten
Németországban reálértéken 1,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom áprilisban havi…
Tovább olvasom >