Új trendek a húsiparban: Az IFFA 2025 a fenntartható fehérjeforrásokra fókuszál
A világ vezető húsipari és fehérjeipari szakkiállítása, az IFFA 2025 2025. május 3. és 8. között kerül megrendezésre Frankfurtban, ahol a „Rethinking Meat and Proteins” mottó jegyében az iparág innovációira és a fenntartható fehérjeforrásokra kerül a fókusz.
Húsipar a változó igények tükrében
Az IFFA háromévente gyűjti össze a húsipar és az alternatív fehérjeforrások nemzetközi szereplőit. A legújabb automatizálási és digitalizációs technológiák bemutatása mellett a környezetvédelem és az energiahatékonyság kiemelt szerepet kap. A szakkiállítás célja, hogy válaszokat adjon a fenntarthatósági kihívásokra és a húsipari piacot érintő költségoptimalizálási kérdésekre.
Külön szekcióban a húspótló fehérjék
Első alkalommal kapnak külön kiállítási területet a húspótló fehérjék, ahol a növényi, sejttenyésztett, valamint rovarfehérjék előállításának technológiai innovációit mutatják be. A rendezvény egyedi lehetőséget kínál az új fehérjeforrások iránt érdeklődő látogatók számára, hogy betekintést nyerjenek a fehérje-extrakció és a fermentáció legmodernebb eszközeibe.
„Az új látványvilág az alternatív fehérjék, a fenntarthatóság és a tudomány innovációira épül, ezzel is támogatva az ipar intelligensebbé és fenntarthatóbbá válását” – emelte ki Johannes Schmid-Wiedersheim, az IFFA kiállításigazgatója.
Optimalizált kiállítási koncepció
Az IFFA 2025 új csarnokkiosztással várja a látogatókat:
- Feldolgozás – 8., 9., 12.0 csarnokok
- Csomagolás és automatizáció – 12.1 csarnok
- Alternatív fehérjék (New Proteins) – 11.0 csarnok
- Hozzávalók és adalékanyagok – 11.1 csarnok
A kiállítás 900 kiállítót vár, akik bemutatják a legújabb technológiai fejlesztéseket és innovatív megoldásokat a húsipar és a fehérje-előállítás területén.
A fenntarthatóság és technológia kapcsolata
Az alternatív fehérjék iránti kereslet éves szinten kétszámjegyű növekedést mutat, ami az ipar számára új lehetőségeket nyit meg. A fenntarthatóság és az etikus húsfogyasztás kérdése egyre inkább előtérbe kerül, hiszen a hús előállítása jelentős erőforrásokat igényel: egyetlen hamburgerhús előállításához 3 kg takarmányra, 200 liter vízre és jelentős energiafelhasználásra van szükség.
Magyar kiállítók is részt vesznek
A magyar Varga-Flexo Kft. is bemutatkozik az IFFA 2025 kiállításon, ahol flexonyomógépeik és innovatív csomagolási technológiáik kerülnek a figyelem középpontjába.
Stand helyszíne: 12.1 csarnok, B24. stand
Az IFFA 2025 egyedülálló lehetőséget kínál a húsipar és a fenntartható fehérjeforrások szereplőinek, hogy bemutassák úttörő fejlesztéseiket és megoldásaikat. A szakkiállítás a fenntarthatóság, az innováció és a technológiai fejlődés jegyében nyújt betekintést a jövő élelmiszer-termelésébe.
További információ: www.iffa.com
Kapcsolódó cikkeink
Több száz oldalas jelentés készült a világ jövőjéről
Több száz oldalas tudományos jelentés készült a világ jövőjéről, amelyből…
Tovább olvasom >Így csökkenthetik négy lépésben a cégek higiéniai karbonlábnyomukat
Okos megoldásokkal a cégek csökkenthetik a hulladék mennyiségét, mérsékelhetik ökolábnyomukat,…
Tovább olvasom >Legyen a fenntarthatóság könnyen elérhető bónusz
A vásárlók belefáradtak a fenntarthatóságra való törekvésbe – véli Lenneke…
Tovább olvasom >További cikkeink
Generali kutatás: A magyarok csupán tizede gondolja azt, hogy fantasztikus év lesz 2025
Nemzetközi háborús konfliktus kiterjedésétől kevésbé, az infláció és az árak…
Tovább olvasom >Szijjártó Péter: a kormány stratégiai fontosságú ágazatként kezeli az élelmiszeripart
A kormány stratégiai fontosságú ágazatként kezeli a jelenleg mintegy 145…
Tovább olvasom >Fidelity: Mit várhatunk Trump első napjai után?
Trump elnök első hivatali napja összhangban állt kampányígéreteivel, és több,…
Tovább olvasom >