Új transzzsírsav mentes olajat fejlesztett ki a Dunkin Donuts
Az amerikai vállalat 28 olajfajtát próbált ki, amíg rátalált az ízben, állagban és egészségügyi hatásaiban is megfelelő termékre.
A cég október 15-től forgalmazza az új típusú olajban sütött
termékeit és jövő januártól a cégcsoporthoz tartozó Baskin Robbins fagylaltok
gyártásához is ezt használja majd.
A Dunkin's Donutsra a többi élelmiszergyártóval együtt nagy
nyomás nehezedik mind a fogyasztók, mind a hatóságok részéről, hogy
igyekezzenek az általuk előállított termékek káros egészségügyi hatásait
mérsékelni. Ennek is köszönhető ennek a transzzsírsav mentes olajnak a
kifejlesztése. A cég világszerte 50 országban működtett üzletet, tavalyi
forgalma elérte a 6,4 milliárd dollárt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Júliusban a zöldebb fogyasztói döntésekért kampányol az Auchan
Az Auchan Magyarország 2025-ben is csatlakozik a globális Műanyagmentes július…
Tovább olvasom >Az NKFH országos olívaolaj razziát indít az élelmiszerhamisítás visszaszorítása érdekében
A fogyasztók egészségének védelme és az élelmiszerhamisítás visszaszorítása érdekében a…
Tovább olvasom >Fiatalok az agrár-élelmezési szektorban a FAO kutatása szerint
„A fiatalok helyzete az agrár-élelmezési rendszerekben” címmel tette közzé ma az…
Tovább olvasom >