Új transzzsírsav mentes olajat fejlesztett ki a Dunkin Donuts
Az amerikai vállalat 28 olajfajtát próbált ki, amíg rátalált az ízben, állagban és egészségügyi hatásaiban is megfelelő termékre.
A cég október 15-től forgalmazza az új típusú olajban sütött
termékeit és jövő januártól a cégcsoporthoz tartozó Baskin Robbins fagylaltok
gyártásához is ezt használja majd.
A Dunkin's Donutsra a többi élelmiszergyártóval együtt nagy
nyomás nehezedik mind a fogyasztók, mind a hatóságok részéről, hogy
igyekezzenek az általuk előállított termékek káros egészségügyi hatásait
mérsékelni. Ennek is köszönhető ennek a transzzsírsav mentes olajnak a
kifejlesztése. A cég világszerte 50 országban működtett üzletet, tavalyi
forgalma elérte a 6,4 milliárd dollárt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Samsung bemutatja az új 9100 PRO SSD-jét, PCIe 5.0 támogatással
A Samsung 9100 PRO, a vállalat fogyasztói felhasználásra szánt SSD-kínálatának…
Tovább olvasom >Drágulnak a repülőjegyek a Ryanairnél, a Wizz Air Ukrajna visszatérésére készül
A Ryanair vezérigazgatója, Michael O’Leary kedden Varsóban bejelentette, hogy idén…
Tovább olvasom >A CCC Group jelentős akvizícióval erősíti piaci jelenlétét
A CCC Group jelentős akvizícióval erősíti piaci jelenlétét: a vállalat…
Tovább olvasom >