Új transzzsírsav mentes olajat fejlesztett ki a Dunkin Donuts
Az amerikai vállalat 28 olajfajtát próbált ki, amíg rátalált az ízben, állagban és egészségügyi hatásaiban is megfelelő termékre.
A cég október 15-től forgalmazza az új típusú olajban sütött
termékeit és jövő januártól a cégcsoporthoz tartozó Baskin Robbins fagylaltok
gyártásához is ezt használja majd.
A Dunkin's Donutsra a többi élelmiszergyártóval együtt nagy
nyomás nehezedik mind a fogyasztók, mind a hatóságok részéről, hogy
igyekezzenek az általuk előállított termékek káros egészségügyi hatásait
mérsékelni. Ennek is köszönhető ennek a transzzsírsav mentes olajnak a
kifejlesztése. A cég világszerte 50 országban működtett üzletet, tavalyi
forgalma elérte a 6,4 milliárd dollárt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rekordszámú visszaváltás: havi félmillió palackot adnak vissza a Kifli.hu vásárlói
Több mint 2,6 millió visszaváltott palack néhány hónap alatt –…
Tovább olvasom >Több mint egymilliárdos beruházással nyílt meg Szombathely legújabb SPAR üzlete
A SPAR Magyarország több mint 1 milliárd forintos befektetés eredményeként…
Tovább olvasom >Ismét együtt a Momentán Udvar és a Rossmann a Művészetek Völgyében
A Rossmann idén is csatlakozott a Momentán Udvar programjaihoz a…
Tovább olvasom >