Új transzzsírsav mentes olajat fejlesztett ki a Dunkin Donuts
Az amerikai vállalat 28 olajfajtát próbált ki, amíg rátalált az ízben, állagban és egészségügyi hatásaiban is megfelelő termékre.
A cég október 15-től forgalmazza az új típusú olajban sütött
termékeit és jövő januártól a cégcsoporthoz tartozó Baskin Robbins fagylaltok
gyártásához is ezt használja majd.
A Dunkin's Donutsra a többi élelmiszergyártóval együtt nagy
nyomás nehezedik mind a fogyasztók, mind a hatóságok részéről, hogy
igyekezzenek az általuk előállított termékek káros egészségügyi hatásait
mérsékelni. Ennek is köszönhető ennek a transzzsírsav mentes olajnak a
kifejlesztése. A cég világszerte 50 országban működtett üzletet, tavalyi
forgalma elérte a 6,4 milliárd dollárt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Vezetőváltás a Henkel magyarországi Consumer Brands üzletága élén
2025 április elsejétől Maurizio Salvaggio a Henkel Magyarország Consumer Brands…
Tovább olvasom >A piaci kihívások mellett is növekedni tudott a BioTechUSA-cégcsoport
Közzétette éves jelentését a tisztán hazai tulajdonú BioTechUSA-cégcsoport: a gazdasági…
Tovább olvasom >Megújult a KOMETA – Jó étellel a jó életért
Buona vita!, azaz jó élet lett az olasz gyökerekkel is…
Tovább olvasom >