Új típusú élelmiszerbiztonsági ellenőrzéspolitika az USA-ban

Szerző: trademagazin Dátum: 2007. 02. 23. 00:00

Az alacsony biztonsági fokozatot elért feldolgozó üzemek gyakori, a magas fokozatúak ritkább ellenőrzésre számíthatnak.

Az élelmiszerbiztonság növelésének céljával új
állategészségügyi ellenőrzési politikát hirdettek az Egyesült Államokban. Az új
rendszerben különböző biztonsági szintre sorolják be az egyes feldolgozó
üzemeket – részben a gyártott termékek jellege, részben az állategészségügyi
követelmények betartása alapján – így minél többször mutatnak ki hiányosságot
az ellenőrzések, annál alacsonyabb biztonsági fokozatot kap az üzem és ezzel
párhuzamosan nő az ellenőrzések gyakorisága. Másfelől a jó besorolást nyert
üzemekben rendkívüli mértékben megritkulhatnak az ellenőrzések.

Kapcsolódó cikkeink