Új típusú élelmiszerbiztonsági ellenőrzéspolitika az USA-ban
Az alacsony biztonsági fokozatot elért feldolgozó üzemek gyakori, a magas fokozatúak ritkább ellenőrzésre számíthatnak.
Az élelmiszerbiztonság növelésének céljával új
állategészségügyi ellenőrzési politikát hirdettek az Egyesült Államokban. Az új
rendszerben különböző biztonsági szintre sorolják be az egyes feldolgozó
üzemeket – részben a gyártott termékek jellege, részben az állategészségügyi
követelmények betartása alapján – így minél többször mutatnak ki hiányosságot
az ellenőrzések, annál alacsonyabb biztonsági fokozatot kap az üzem és ezzel
párhuzamosan nő az ellenőrzések gyakorisága. Másfelől a jó besorolást nyert
üzemekben rendkívüli mértékben megritkulhatnak az ellenőrzések.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Mit mondanak a vásárlók az új kereskedelmi eszközökről?
A Consumer Panel Hungary GfK–YouGov év elején megkérdezte paneltagjait online vásárlási szokásaikról,…
Tovább olvasom >Speciális élelmiszerek toplistája: 1. Diabetikus, 2. Szénhidrátcsökkentett, 3. Laktózmentes
Együnk-e tojást, vagy nem ajánlott? Igyunk-e állati eredetű tejet, vagy…
Tovább olvasom >Közösség a közösségben
A Magyar Termék Nonprofit Kft. legutóbbi, MesterMűvek üzleti workshopja igazi mérföldkőnek bizonyult, miután…
Tovább olvasom >