Új típusú élelmiszerbiztonsági ellenőrzéspolitika az USA-ban
Az alacsony biztonsági fokozatot elért feldolgozó üzemek gyakori, a magas fokozatúak ritkább ellenőrzésre számíthatnak.
Az élelmiszerbiztonság növelésének céljával új
állategészségügyi ellenőrzési politikát hirdettek az Egyesült Államokban. Az új
rendszerben különböző biztonsági szintre sorolják be az egyes feldolgozó
üzemeket – részben a gyártott termékek jellege, részben az állategészségügyi
követelmények betartása alapján – így minél többször mutatnak ki hiányosságot
az ellenőrzések, annál alacsonyabb biztonsági fokozatot kap az üzem és ezzel
párhuzamosan nő az ellenőrzések gyakorisága. Másfelől a jó besorolást nyert
üzemekben rendkívüli mértékben megritkulhatnak az ellenőrzések.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Lassanként visszaépülhet a kiskereskedelmi forgalom és lakossági fogyasztás
A kiskereskedelmi forgalom alakulása és a lakossági fogyasztás visszaépülése az…
Tovább olvasom >Túl vagyunk 2 millió visszaváltott palackon, de még vannak gondok
Az év eleje óta Magyarországon vissza lehet váltani a fém,…
Tovább olvasom >NAK-FruitVeB: jó szezonra számítanak a csemegekukorica termelők
Idén jó szezonra számítanak a termelők, bőven jut a feldolgozóiparba…
Tovább olvasom >