Új típusú élelmiszerbiztonsági ellenőrzéspolitika az USA-ban
Az alacsony biztonsági fokozatot elért feldolgozó üzemek gyakori, a magas fokozatúak ritkább ellenőrzésre számíthatnak.
Az élelmiszerbiztonság növelésének céljával új
állategészségügyi ellenőrzési politikát hirdettek az Egyesült Államokban. Az új
rendszerben különböző biztonsági szintre sorolják be az egyes feldolgozó
üzemeket – részben a gyártott termékek jellege, részben az állategészségügyi
követelmények betartása alapján – így minél többször mutatnak ki hiányosságot
az ellenőrzések, annál alacsonyabb biztonsági fokozatot kap az üzem és ezzel
párhuzamosan nő az ellenőrzések gyakorisága. Másfelől a jó besorolást nyert
üzemekben rendkívüli mértékben megritkulhatnak az ellenőrzések.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: augusztusban a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 2,4, az előző havit 0,8 százalékkal haladta meg
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >NGM: nő a vásárlóerő, bővül a kiskereskedelem – a családi adócsökkentések és a nyugdíjasok élelmiszerutalványa tovább erősítik a forgalmat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >K&H Elemzői kommentár: Van még tér a bővülésre a magyar boltokban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >