Új típusú élelmiszerbiztonsági ellenőrzéspolitika az USA-ban
Az alacsony biztonsági fokozatot elért feldolgozó üzemek gyakori, a magas fokozatúak ritkább ellenőrzésre számíthatnak.
Az élelmiszerbiztonság növelésének céljával új
állategészségügyi ellenőrzési politikát hirdettek az Egyesült Államokban. Az új
rendszerben különböző biztonsági szintre sorolják be az egyes feldolgozó
üzemeket – részben a gyártott termékek jellege, részben az állategészségügyi
követelmények betartása alapján – így minél többször mutatnak ki hiányosságot
az ellenőrzések, annál alacsonyabb biztonsági fokozatot kap az üzem és ezzel
párhuzamosan nő az ellenőrzések gyakorisága. Másfelől a jó besorolást nyert
üzemekben rendkívüli mértékben megritkulhatnak az ellenőrzések.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >