Új termékcsalád a Zimbo Perbál Kft-nél

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 02. 11:54

Új grillkolbász termékcsaládot mutatott be az újságíróknak csütörtökön Budapesten a Zimbo Perbál Kft. Horváth Attila a Zimbo-Bell csoport magyar tagjának ügyvezető igazgatója arról is beszélt, hogy a magyar cég alkalmazkodva az új piaci helyzethez – azaz hogy a válság miatt az emberek az olcsóbb árut keresik általában – termékkínálatát átalakítva növelte a felső középkategóriás prémium termékek arányát kínálatában.

Az ügyvezető igazgató, aki a cégcsoport térségi regionális vezérigazgatója is, arról beszélt, hogy mindez alapot ad arra, hogy jelentős mértékben, mintegy 20 százalékkal növelje a Zimbo Perbál múlt évi mintegy 6 milliárd forintos árbevételét. A Zimbo-Bell csoport 1998. óta van jelen Magyarországon, és az ügyvezető szerint azóta évente átlagosan mintegy 5-6 százalékkal volt nagyobb a növekedés az előző évinél.
A társaság a kínálat átstrukturálása mellett növelni szeretné a kivitel arányát is, elsősorban a környező országokba. Így az idén az export aránya várhatóan eléri a 25 százalékot. A továbbiakban pedig – a következő években – éves szinten 30-35 százalékkal szeretné emelni a kivitelt.

Kapcsolódó cikkeink