Új tag az FB-ben
Új tagot választott a felügyelőbizottságba a közgyűlés a májusi tisztújítón: Gombás András, a budapesti Gombás étterem társtulajdonosa, árubeszerzője, marketingese, és ahogy ő mondja, mindenese is, ha a felszolgálásba vagy a konyhán kell besegíteni.
– A családunk régi vendéglátós dinasztia. Hűek vagyunk a szakmához és a családi üzletünkhöz. Bár édesapám valamikor aktív tagja volt az MVI vezetőségének, természetesen tudom, nem a pozíció, csak a kompetenciaigény öröklődik. Ahogy öregszem, érzem, hogy itt még mindig tanulhatok, szimbiózisban lehetek a szakmával, dolgozhatok annak jeles tagjaival, és közben tehetek is valamit a közösségért. Egy érdekvédelmi szervezet tagjának lenni azt jelenti, hogy az ember közel van a legfontosabb információkhoz, problémái megoldásához, első kézből értesül az őt érintő változásokról.
A felügyelőbizottsági tagság jó indulás a közösségi munkában: többek között segít eldönteni, milyen területtel foglalkozzam a belátható jövőben. Vendéglátós vagyok, amiért tenni szeretnék, az a szakmaiság megóvása és a nyitottság megőrzése az észszerű újítások felé.
Amíg a nyersanyagok a megálmodott fogássá válnak és a vendég tányérjára kerülnek, rengeteg munka van velük, miközben ezt a munkát terheli a gazdaságban a legtöbb adó. A feladat tehát ennek a helyzetnek a megváltoztatása úgy, hogy közben ne fakuljon se a kínálat, se a vendégszeretet, ne romoljon sem a recept, sem a kiszolgálás.
Ha a konkrét problémákról beszélünk, a legfontosabb feladatnak a reprezentációs adó eltörléséért való küzdelmet tartom. A cégek eltűnése az éttermekből nagy bevételkiesést jelent, nemcsak a vendéglátásnak, de meggyőződésem, hogy az államnak is.
Ami az érdekvédelmi lehetőségeket illeti, pozitív változásokat látok, hiszen az ellenőrző szervezetek attitűdje is lassan pozitívvá válik, némelyikük nagyobb hangsúlyt fektet a megelőzésre, mint a büntetésre. Egyre többen csatlakoznak érdekképviseleti szervezetekhez, fejlődünk, erősödik a szakmában a kollektív tudat, mondhatni a szekér már nem akar olyan sok irányba menni. A most megalakult kormányban új helyre került a vendéglátás-turizmus, véleményem szerint jó kezekbe. Reménykedem benne, hogy a vendéglátósok is kapnak egy igazi szakmai képesítéssel is rendelkező vezetőt a kormányon belül. //
Kapcsolódó cikkeink
Újragondolt felszolgálási díjak
A szakmai szervezetek örömmel fogadták az NGM felszolgálási díjjal kapcsolatos…
Tovább olvasom >A szakma legnagyobb ünnepe
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a hagyományokhoz híven idén októberben is…
Tovább olvasom >További cikkeink
2025 lesz a magyar sörturizmus éve?
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 –…
Tovább olvasom >Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Új szabályozás a munkaegészségügyi vizsgálatok terén: mit jelent ez a szállodaipar számára?
2024. szeptember 28-tól jelentős változások léptek életbe a munkaegészségügyi vizsgálatok…
Tovább olvasom >