Új színfolt a KMÉ-palettán: a közvetlen préselésű almalé
Újabb feldolgozott gyümölcstermék vált esélyessé a KMÉ-védjegy elnyerésére. Elkészültek a speciális tanúsítási követelmények a közvetlen préselésű almalé vonatkozásában. A KMÉ-nél megszokott módon, az elvárások ebben a termékkörben is magasak. A pályázóknak az alapanyagra, a felhasználható összetevőkre, a késztermékre, sőt a gyártási körülményekre és technológiákra nézve is szigorú követelményeknek kell eleget tenniük.

(Fotó: Pixabay)
A KMÉ-védjegyre olyan közvetlen préselésű (nem sűrítményből készült) almalé elnevezésű termékkel lehet pályázni, amelynek előállítási körülményei – a hatályos jogszabályok és a Magyar Élelmiszerkönyv alapvető előírásain túl – számos többletkövetelménynek is megfelelnek. Így lesz a KMÉ-védjegyes almalé garantáltan „több” a társainál. A védjegyhasználati jog olyan, hőkezeléssel tartósított termékre kérhető, amely csak almalevet tartalmaz. Az almasűrítmény felhasználása kizárt, de több almafajta keverése megengedett. A termékben a rostos (cloudy) lé és a szűrt lé keverése elfogadható. A vízben oldható szárazanyag-tartalomnak el kell érnie legalább a 10,0 ref%-ot.
Komoly követelményeknek kell megfelelni a minősítésért
KMÉ-védjegyes almalé kizárólag biológiai növényvédelem és méhkímélő technológia alkalmazása mellett termesztett almából készülhet. A termék előállítása során a közvetlen gyártástechnológia elfogadott. Ennek az elvárásnak a gyümölcs betakarításától és válogatásától kezdve, az alapanyag préselésén át, egészen a késztermék csomagolásáig érvényesülnie kell.
KME
Kapcsolódó cikkeink
A Soós Tészta Kft. megbízható minőséget nyújt
A magyar tésztagyártás egyik meghatározó szereplője, a Soós Tészta Kft.,…
Tovább olvasom >KMÉ-védjegy igazolja az Auchan tésztájának kiváló minőségét
Az Auchan és az Izsáki Házitészta Kft. több mint 20…
Tovább olvasom >A kiváló minőségű élelmiszerek garanciája – KMÉ-védjegy: Tökéletes minőség, tudatos vásárlás
A Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy különleges értéket jelez: kizárólag azok…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >