Új színfolt a KMÉ-palettán: a közvetlen préselésű almalé
Újabb feldolgozott gyümölcstermék vált esélyessé a KMÉ-védjegy elnyerésére. Elkészültek a speciális tanúsítási követelmények a közvetlen préselésű almalé vonatkozásában. A KMÉ-nél megszokott módon, az elvárások ebben a termékkörben is magasak. A pályázóknak az alapanyagra, a felhasználható összetevőkre, a késztermékre, sőt a gyártási körülményekre és technológiákra nézve is szigorú követelményeknek kell eleget tenniük.

(Fotó: Pixabay)
A KMÉ-védjegyre olyan közvetlen préselésű (nem sűrítményből készült) almalé elnevezésű termékkel lehet pályázni, amelynek előállítási körülményei – a hatályos jogszabályok és a Magyar Élelmiszerkönyv alapvető előírásain túl – számos többletkövetelménynek is megfelelnek. Így lesz a KMÉ-védjegyes almalé garantáltan „több” a társainál. A védjegyhasználati jog olyan, hőkezeléssel tartósított termékre kérhető, amely csak almalevet tartalmaz. Az almasűrítmény felhasználása kizárt, de több almafajta keverése megengedett. A termékben a rostos (cloudy) lé és a szűrt lé keverése elfogadható. A vízben oldható szárazanyag-tartalomnak el kell érnie legalább a 10,0 ref%-ot.
Komoly követelményeknek kell megfelelni a minősítésért
KMÉ-védjegyes almalé kizárólag biológiai növényvédelem és méhkímélő technológia alkalmazása mellett termesztett almából készülhet. A termék előállítása során a közvetlen gyártástechnológia elfogadott. Ennek az elvárásnak a gyümölcs betakarításától és válogatásától kezdve, az alapanyag préselésén át, egészen a késztermék csomagolásáig érvényesülnie kell.
KME
Kapcsolódó cikkeink
Kiváló minőségű tejtermékek minden napra
A Sole-Mizo Zrt. neve egyet jelent a minőséggel és tradícióval.…
Tovább olvasom >A SPAR Magyarország a kiemelkedő minőség elkötelezettje
A SPAR 1990-ben jelent meg a magyar piacon, és első…
Tovább olvasom >A fenntartható közétkeztetés áll a Közétkeztetési Szakácsverseny fókuszában
Idén tizedik alkalommal rendezik meg a Közétkeztetési Szakácsversenyt (KÖSZ), ahol…
Tovább olvasom >További cikkeink
Orbán Viktor: az árréscsökkentést új termékekre is be fogjuk vezetni, ha szükséges
Az árrésszabályozást fenn kell tartani, mert az indokolatlan áremelésekkel szemben…
Tovább olvasom >Egészséges, rostban és fehérjében gazdag húskészítményeket fejlesztettek ki Debrecenben
Új, egészségvédő, rostban és fehérjében gazdag, egyedi bioaktív hatóanyagokat tartalmazó…
Tovább olvasom >A német kiskereskedelmi forgalom csökkent áprilisban havi szinten
Németországban reálértéken 1,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom áprilisban havi…
Tovább olvasom >