Új szereplő a biztosítási piacon

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 05. 27. 08:00

A Wabard Biztosító Zrt., mint a biztosítási piac új magyar tulajdonú szereplője, 2008. szeptember 9-én kapta meg az alapítási, és 2008. október 27-én a működési engedélyt, így lehetővé vált, hogy a társaság megkezdhesse működését a gépjármű-felelősségbiztosítási piacon.A cég tulajdonosi hátterét Wáberer György vagyonkezelő cége, a VKH Kft., valamint a többi tulajdonos által birtokolt Arden Holding Zrt. alkotja. Az alapítók személye és a cég szakértői gárdája a garancia arra, hogy a társaság széles körű tapasztalattal rendelkezik és mindenki számára megfelelő alternatívát nyújt a vagyon- és a felelősségbiztosításban. A biztosító erős pénzügyi alapokon áll, hiszen a 920 millió forintos induló alaptőke a gyors ügyfélportfólió növekedése következtében 2009. április 30-ával már 1,466 milliárd forintra emelkedett. A stabil működést az előírt 5 százalékos ráta helyett a 12-13 százalékos tartalékosi ráta is biztosítja.
A tavaly év végi induláskor a társaság egyéni ügyfelek és gépjárműflották számára kínált kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást, valamint ezzel párhuzamosan szállítmányozási cégek számára CMR- és fedezetbiztosítást. A gyors termékfejlesztés révén 2009-ben új biztosítási módozatok is elérhetővé válnak.
Az egyéni ügyfelek ma már a kötelező mellett casco biztosítást is köthetnek (www.wabard.hu), de még ebben az évben vagyonbiztosítási módozatokkal bővülve lakás- és nyaralóbiztosítást is tudnak majd kínálni.
A másik fontos célcsoport, a vállalati szegmens számára is bővülnek az igénybe vehető biztosítási szolgáltatások. A gépjármű-biztosítás területén egyedi flottákra kalkulált casco biztosítást, szállítmányozási cégeknek pedig belföldi áruforgalmazói felelősségbiztosítást kínálnak. Nagyvállalatok és kkv-ok számára pedig az egyedi vagyonbiztosítási szolgáltatás lesz hamarosan elérhető.
Mindez reményeik szerint rugalmas és gyors ügyfélkiszolgálással, a működési költségek kordában tartásával, és ennek megfelelően versenyképes díjakkal párosul.

Kapcsolódó cikkeink