Az öreg szakácsok azt mondják, munka közben sapka nélkül szinte csupasznak éreznék magukat. Hogy a fiatalabb korosztályok szeretik-e viselni, nemigen készül felmérés, de biztos, hogy a klasszikus szakácssapkát mind kevesebben hordják a világ nagyvárosainak éttermeiben.Mit visel a fején a jól öltözött séf? A szakértők szerint a szakácssapkák divatja – ha egyáltalán létezik ilyen – rendkívül gyorsan változik, a választék színben és formában egyre nagyobb. A szakácsok New Yorkban állítólag viselnek kendőt, svájcisapkát, barettet, kis papírsapkát, sőt, sofőrsapkát vagy közel száz dollárba kerülő Borsalino-kalapot is, persze a konyhához „adaptáltakat”, az viszont valószínűnek tűnik, hogy a klasszikus fejfedő divatja már nemigen fog visszajönni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >A MOL Campus mindkét étterme, a Virtu és a Zazie is Michelin ajánlást kapott
Mindössze egy évvel a megnyitásukat követően a MOL Campus mindkét…
Tovább olvasom >