Az öreg szakácsok azt mondják, munka közben sapka nélkül szinte csupasznak éreznék magukat. Hogy a fiatalabb korosztályok szeretik-e viselni, nemigen készül felmérés, de biztos, hogy a klasszikus szakácssapkát mind kevesebben hordják a világ nagyvárosainak éttermeiben.Mit visel a fején a jól öltözött séf? A szakértők szerint a szakácssapkák divatja – ha egyáltalán létezik ilyen – rendkívül gyorsan változik, a választék színben és formában egyre nagyobb. A szakácsok New Yorkban állítólag viselnek kendőt, svájcisapkát, barettet, kis papírsapkát, sőt, sofőrsapkát vagy közel száz dollárba kerülő Borsalino-kalapot is, persze a konyhához „adaptáltakat”, az viszont valószínűnek tűnik, hogy a klasszikus fejfedő divatja már nemigen fog visszajönni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Gelato Day 2025
13. alkalommal hirdették meg az Európai Kézműves Fagylalt Napját –…
Tovább olvasom >Visit Hungary: Nyíregyházára és Varsányba látogatott az Európai Virágos Városok és Falvak zsűrije
Nyíregyháza és Varsány képviseli Magyarországot az Entente Florale Europe, azaz…
Tovább olvasom >Kötöttfogású késbajnok – A nap videója
Egy „modern” thaiföldi gasztrosport bajnoka: mi lenne, ha a…
Tovább olvasom >