Az öreg szakácsok azt mondják, munka közben sapka nélkül szinte csupasznak éreznék magukat. Hogy a fiatalabb korosztályok szeretik-e viselni, nemigen készül felmérés, de biztos, hogy a klasszikus szakácssapkát mind kevesebben hordják a világ nagyvárosainak éttermeiben.Mit visel a fején a jól öltözött séf? A szakértők szerint a szakácssapkák divatja – ha egyáltalán létezik ilyen – rendkívül gyorsan változik, a választék színben és formában egyre nagyobb. A szakácsok New Yorkban állítólag viselnek kendőt, svájcisapkát, barettet, kis papírsapkát, sőt, sofőrsapkát vagy közel száz dollárba kerülő Borsalino-kalapot is, persze a konyhához „adaptáltakat”, az viszont valószínűnek tűnik, hogy a klasszikus fejfedő divatja már nemigen fog visszajönni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A tömegturizmus ellen zajlanak tüntetések Spanyolországban
Spanyolország több nagyvárosában, köztük Barcelonában és Málagában, ezrek vonultak az…
Tovább olvasom >Idén kevesebb pénzt szánnak utazásra a magyarok
A Pénzcentrum idén is elvégezte az éves Nagy Utazáskutatását, amelyre…
Tovább olvasom >Vidéki vendéglátóhelyek támogatása
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek,…
Tovább olvasom >